Avlyst Klassikeren Hamlagrø - Kvamskogen

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittvernhensyn.

Dette er en klassisk skitur som krever godt vær og erfaring fra tidligere vinterskigåing. Blir det fint vær kan dette lett bli drømmeskituren i år. Vi tar buss til Hamlagrøosen i Bergsdalen og går i nydelig fjellterreng over til Kvamskogen. 

Turbeskrivelse: Turen går fra Hamlagrøosen og sørover ca. 6 km mot Vending. Derfra går turen mot Solheimsdalsvatnet og sørover og vestover inn i Fugladalen til Fossavatnet. Vi fortsetter sørover Fugledalen til Fugladalsviki og Myklavatnet. Over dette, ned til Botnatjønn, mot Bårfjellet og til Byrkjesete. Vi renner veien ned til riksveien hvor innleid buss henter oss. Denne turen krever at du er i bra form og har erfraing fra skiløping fra tidligere. Turen tar ca. 7 timer og har en totalt lenge på 23, 7 kilometer.

Vilkår: Se generelle vilkår

VIktig informasjon til deltakere på våre vinterturer

Oppmøtested: Bergen Busstasjon PERRONG P (Bussen kjører innom Åsane Terminal og Indre Arna bussterminal)
Oppmøtetid: 07.50. Avreise 8.00.  

Hjemreise: Søndag ettermiddag kl 17.00 fra Kvamskogen ved Aktiv. I Bergen ca kl 18.15. Bussen stopper på Indre Arna bussterminal og Åsane terminal også på veien hjem.

Eget reiseopplegg fra Knarvik for deltakere fra Nordhordland Turlag.

Mat: Niste og drikke må medbringes av hver enkelt.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Husk vindtett tøy, godt med mat og varm drikke. Vi anbefaler på det sterkeste fjellski med stålkanter og staver med stor trinse. Liggeunderlag og vindpose bør også være med i sekken.  

Pris: kr. 650,- for medlemmer. Kr 950,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom ønsker å bli medlem.  Prisen inkluderer DNT-godkjente turledere, sikkerhetsutstyr og innleid transport fra Bergen og retur fra Kvamskogen til Bergen. 


Kart: Turkart "Kvamskogen og Bergsdalen" 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no

(dagstur)


 

Klassikeren Hamlagrø - Kvamskogen

Dette er en klassisk skitur som krever godt vær og erfaring fra tidligere vinterskigåing. Blir det fint vær kan dette lett bli drømmeskituren i år. Vi tar buss til Hamlagrøosen ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Ingunn Lunde