Avlyst Avlyst pga smittevernomsyn: Topptur til Jotunheimen med overnatting på Storhaugen gård

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 14:00
Til dato
3. mai kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telemark, Fjellsport, Topptur, Rando, Hyttetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
817
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der 1.mai helgen. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot fjell og tinder nær Galdbygde/Bøverdalen. Vi satser på vårskiføre i sørsider og kanskje tørr nysnø i nordsider! Leirdalen med sine mange nedkjøringer er hovedområdet for turene denne helgen. God skikjøring er målet. Turen arrangeres som tur med turleder og turmålet bestemmes kvelden før avhengig av vær og føreforhold. 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO- arena
Oppmøtetidspunkt: kl 14
Avreise: Private biler, meld fra om du kan kjøre ved påmelding. 

Denne turen har påmeldingfrist til 17. mars pga hytteleie. Turen er avhengig av at turen er tilnærmet fullbooket for at den skal gjennomføres. 

Turbeskrivelse:

Vi drar til Storhaugen gård fra Bergen, og målet er fine turer på topptur ski. 

Dagsbeskrivelser

Torsdag: Avreise til Storhaugen gård via Sogndal og Sognefjellet. Storhaugen gård ligger 2 km fra Galdesand, opp mot Juvasshytta. Ca. 6 timer å kjøre uten pause. Vi må nå bommen på Turtagrø før kl 20 (Sognefjellet har de siste årene vært åpent før 1.mai, så regner med det skjer i 2020 også). 

Fredag, lørdag og søndag: Tur bestemmes kvelden før etter vær og føreforhold. Man må regne med at man er ute hele dagen/ 8 timer og at du er i form til å gå 1500 høydemeter. Fjellene er stort sett slik at det ikke er lang anmarsj men mer at det er jevn stigning fra bilen, man kan alikevel fort komme opp i 10-15 km. Feller kommer gjerne på flere ganger i løpet av dagen. Det er åpent for at man tar egen tur etter evne. 

Hjemreise: Søndag etter tur ca kl 14-15. Vi ankommer Bergen i 21-22 tiden avhengig av stopp på veien hjem. Vi spiser middag på veien hjem. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turkoordinatorene handler inn middag til fredag og lørdag. Deltakerne tar ellers med all mat og drikke de trenger i løpet av turen. Det er en lokal butikk med begrenset utvalg i nærheten av hytten og det er butikker og bakeri i Lom ca 20-25 min kjøring unna, som er åpent til kl 22-23 på hverdager. Meld fra om allergier ved påmelding.

Bosted: Vi bor på Storhaugen gård og har booket hytten: Jotunheimhytta Linken viser bilder av hytten. Det er flere bad og dusjer. Overnatting på flersengsrom. God plass i oppholdsrom. Sengetøy og håndkle må taes med.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Ta med sengetøy og håndkle. Toppturski: rando/telemark, feller og skarejern. Vindsekk og liggeunderlag, caps, klær for vinterfjellet, solkrem og solbriller. Alle deltakere har sikkerhetsutstyr: sender/mottaker, spade og søkestang. Gi beskjed til koordinator om du mangler dette. 

Pris: kr 1400,- for medlemmer, kr 1700,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Overnatting på Storhaugen gård i 3 netter er inkludert, turkoordinatorene ordner felles middag fredag og lørdag, som er inkludert i prisen. Transport: Bilutgifter og bompenger på tur/retur Bergen og på ulike småveier deles mellom dem som samkjører. Vi anbefaler 1 kr i passasjertillegg per km pr pers til sjåførene, pluss ferge og bompenger.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Nordeca/ Norge-serien: 10064 Lom, 1: 50.000, evt annet kart over Jotunheimen.

Gradering: Ekstra krevende 

Deltakerne får tilsendt mail med oppdatert informasjon uken før avreise og de turkoordinatorene ikke kjenner blir oppringt også. 

Turleder: Ingrid Hundvin. e-post 
ihundvin@yahoo.no, mobil: 95908889

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no  eller på tlf: 55335810

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Avlyst pga smittevernomsyn: Topptur til Jotunheimen med overnatting på Storhaugen gård

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der 1.mai helgen. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Eystein Vadseth Harsjøen
  • Ingrid Hundvin