Nipetur

Fellestur

Dato
20. september kl. 07:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjord, Krånipa, Raudnipa, Hananipa, Gullbotn
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
12

Bli med på inspirerende tur på Hananipa, Raudnipa og Krånipa. Turen starter og ender på Gullbotn. Her vil det være mulighet for å bade og fiske hvis været tillater det. Så opp på Krånipa og ned igjen til Gullbotn.  En helt fantastisk tur med storslagen natur og utsikt. Litt krevende tur. Passer for folk som er vant å ferdes i fjellet.

Oppmøtested: Gullbotn. Avgang fra Gullbotn kl. 9

Oppmøtetid: kl. 07.45 for samkjøring fra Bergen. Oppmøte ved Amalie Skram VGS/ ADO stor parkering. Avreise fra Bergen kl. 08.15.

Turbeskrivelse: Tur fra Gullbotn gjennom naturreservat til Søre Skulstad. Videre til Skulstadvannet og  så opp til Hananipa.  Herfra er utsikten fantastisk ned mot Sørfjorden og over til Brøknipa. Så videre mot Raudnipa mest vi nyter utsikten ned mot Olsnesøyni og mot Vaksdal. Vel oppe på Raudnipa kan vi skue langt innover i Bergsdalen og mot Samnanger. Turen går så til Holmevann hvor vi tar en lenger rast. Her vil det være mulighet for å bade og fiske hvis været tillater det. Så opp på Krånipa og ned igjen til Gullbotn.  En helt fantastisk tur med storslagen natur og utsikt.

Hjemreise: 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Deltakere må ta nok mat og drikke.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Dette er en lang dagstur. Gode stødige, vantette sko, vann- og vindtette klær, varme klør, Lue og votter. Samt sitteunderlag og lett vindsekk. Antibac/håndsprit medbringes av hver enkelt. 

Pris: Pris kr 200,- for voksne kr 500,- Deltakeravgiften inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr. 

Kart: Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Birgithe Roald
  • Linn Kristin Eidsvik