Til topps på Skrott og pause på Døgnope

Fellestur

Dato
27. september kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet

Skrott har en fantastisk panomramautsikt. Vi tar turen til topps og deretter eventyrlige Breidablikk, på nordsida av fjellet. Hytten har blitt et populært turmål. Her har turgåere blitt ønskte velkommen på besøk i over 20 år. Vi legger turen om den spesielle plassen Døgnope. 

 

Oppmøtested: Bergen Busstasjon

Oppmøtetid: Kl 08.15. Avreise kl 08.30 PRESIS! Det er mulig å stige på bussen på Åsane terminal. Skriv i kommentarfeltet dersom du ønsker det. 

Turbeskrivelse: Turen til Skrott er en av de mest gåtte turene i Kvam Herad. Skrott er med sine 1320 moh tredje høyeste fjell i kommunen. Vi går først gjennom skog på godt merket sti. På stølen Håsete fyller vi vannflaskene med friskt fjellvann fra elven. På toppen kan man på godværsdager se Hallingskarvet, Hårteigen og helt ut til havgapet. De private steinhyttene til Bjarne og Anne Marit Huse er verdt turen alene. Dette palasset ble påbegynt allerede i 1969 og står som et symbol på nevenyttig håndverk og bygningskunst. Vi møter Kvam Turlag i Fitjadalen og følger hveandre til topps.

Søndag: Vi tar buss til Fitjadalen via Øystese. Derfra til topps på Skrott.


Fjellpalasset Breidablikk venter på oss denne søndagen. Foto: Svein Ulvund

Hjemreise: Kl 19.00 fra Fitjadalen. Ankomst Bergen ca kl 20.30.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alt er dekket av turopplegget, men deltagere må selv ta med niste til søndag.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.  Utstyrsliste sendes også ut sammen med faktura og turinformasjon.

Pris: Pris kr 300,- for voksne, barn og honnør kr 250,-. Samme pris for medlemmer og ikke-medlemmer. Barn er til og med fylte 12 år, honnør er fra og med fylte 67 år. Prisen inkluderer turledelse og transport i egen buss t/r. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. avgiften betales kontant til turleder. Husk nøyaktig beløp.

Kart: Turkart: ”Kvamskogen og Bergsdalen” 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Elisabeth Svanes
  • James Hosea