Familietur: Søndagstur til Ankerhytten (8-12 år)

Fellestur

Dato
18. oktober 2020 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellene, Søndagstur, Familietur, Aktivitet Fottur
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
760
Dette arrangementet er over!

Bli med Barnas Turlag Bergen på en artig tur til Ankerhytten og bli bedre kjent i byfjellene. Turen er gratis og åpen for alle!

Oppmøte: Parkering ved Sandviken sykehus kl. 11:00

Turbeskrivelse
Turen går i spennende terreng. Her kan store og små utfordre seg i bratte bakker. Oppe på Sandviksfjellet får man følelse at man er på skikkelig fjelltur selv om vi bare er et steinkast fra byen.

Turen starter ved Sandviken sykehus. Vi går opp Munkebotnvatnet. Nord for vannet tar vi til høyre og følger en sti oppover forbi Ravneberghytten og Sadvikshytten. Vi fortsetter oppover og etterhvert finner stien som tar oss til Ankerhytten. Fra hytten følger vi stien nedover mot Storavatnet. Retur via grusveien til Munkebotnvatnet videre ned til Sandviken sykehus. Vi stopper ved Sandviskhytten for å ha en matbit og vi tar en pause ved Ankerhytten for å utforske nærområde. Turen er på ca 6 km med stigning på 400m.

Ankerhytten ligger på Sandviksfjellet nedenfor fjellet Kvitebjørnen i Bergen. Den ble bygget i 1898. Ankerhytten har fått en spesiell tilknytning til Bergens krigshistorie i forbindelse med eksplosjonen på Vågen 20. april 1944. En del av ankeret fra båten "Voorbode" som eksploderte landet bak hytten ca. 3 km i luftlinje og over 400 moh fra eksplosjonsstedet.

Pris: Turen er gratis, men krever i disse Korona tider påmelding.

Utstyr: Kle dere etter været, ta med sitteunderlag, nistepakke og drikke. 

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på.  

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med sin egen antibac. 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1295,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt på tlf. 55 30 48 50 eller send epost: bht@dnt.no

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag i Bergen
  • Tlf. 55335821
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Katarzyna J. Holmegård