Askøy Topp7

Fellestur

Dato
23. februar kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur,
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøtested og tid: Bergheim fotballbane kl 11.00  se kart

Varighet: ca 4 - 5 timer

Parkering: v/oppmøtested 

Turrute: Bergheim - Brikafjellet - Pesvarden - Børefjell - Kolbeinsvarden - Storevarden - Skytterfjellet - Litlevarden - Bergheim. 

Beskrivelse av turen: Vi starter turen fra Bergheim fotballbane, går mot Kolbeinsvarden, men tar av til venstre etter en stund og går mot Brikafjellet (203.5 moh). Vi fortsetter nedover fjellkammen mot Trettedalen. Passerer Kleppevannet og går så bratt oppover mot Pesvarden. Herfra går vi videre mot Børefjell (184 moh) som tilhører samme høydedraget og gir noe av den samme utsikten som Pesvarden.

Derfra skal vi til Askøy's høyeste punkt Kolbeinsvarden (231 moh). Da går vi et stykke tilbake mot Børefjell, før vi tar av mot nedre Munkebotn og tar sikte på Kolbeinsvarden. Her har vi fantastisk utsikt mot sør, vest og nord.  Så går turen nedover mot Storevarden (216,5 moh). Dette var tidligere en av fjellene i Bergen og Hordaland Turlags 7fjellstur. Vi fortsetter nedover og neste høyde er Skytterfjellet (159,5 moh). Herfra går det bratt nedover Fridalen mot Florvåg. Når vi når veien går vi mot Bergheim til vi når Svensmyren og går inn her til vår siste topp, Litlevarden (145.5 moh). Deretter tilbake til Bergheim.

Kilde: Fotturer på Askøy av Per Ove Askeland

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy og at du kler deg etter været. Vær oppmerksom på at nattefrost kan gjøre fjellet glatt så vurder å ta med brodder til turen. Ta alltid med vann og noe å spise. Vi har spisepause. 

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Ingen påmelding heller, bare å møte opp. Men vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap.  Les mer om medlemskap og meld deg inn her.  

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag. 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.  

Askøy Topp7

Oppmøtested og tid: Bergheim fotballbane kl 11.00  se kart Varighet: ca 4 - 5 timer Parkering: v/oppmøtested  Turrute: Bergheim - Brikafjellet - Pesvarden - Børefjell - Kolbeinsvarden - Storevarden - Skytterfjellet - Litlevarden - Bergheim.  Beskrivelse ...