Avlyst Avlyst pga smittevernomsyn: Skikurs: Toppturkurs i Rosendal 16-30 år

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga smittevernomsyn

Rosendal har de bratteste og spisseste toppene og er Hordalands skieldorado på våren, så den perfekte arena for toppturkurs hvor du lærer om turplanlegging, rutevalg, bruk av skredutstyr og skredfarevurdering, hvordan finne den gode snøen, linjevalg og bruk av stegjern og isøks. 

Program: 

Torsdag: Vi ankommer Rosendal torsdag kveld. Her handler vi inn mat for de neste dagene og etter middag går vi igjennom mål og forventninger til kurset, før vi starter med turplanlegging for neste dag. 

Fredag: Tur mot Omnatind 1360 moh. Innføring i bruk av skredsikkerhetsutstyr, måling av bratthet, avlastningsavstand, skred case. 
På kvelden blir det gjennomgang av dagen og turplanlegging for neste dag. 

Lørdag: Tur mot Bjørndalstind 1426 moh. Rutevalg, måling av bratthet og utløpssoner, Bruk av stegjern og øks, kjøremønster. 

Søndag: Vi pakker ut og kjører  til Ænes hvor dagens turmål er Gygrastolen 1339 moh. Her blir det repetisjon av helgens temaer, og etter en fantastisk nedkjøring setter vi kursen tilbake mot Bergen.

Transport: Vi kjører fra Bergen kl.? fra Nygårdstangen. Retur fra Rosendal søndag kl. 16.

Utstyr: Alle MÅ stille med toppturski Rando eller telemark. Sekk med mulighet for å feste skiene, kart, kompass (helst med klinometer), skibriller og solkrem. I tillegg må alle ha skredsøker, søkestang, spade, stegjern og isøks. Dette kan du eventuelt låne uten ekstra kostnader. 

Krav til forkunnskaper: For å delta på dette kurset må du være i bra turform og ha noe erfaring fra vinterfriluftsiv, du bør også hatt noen turer med det skiutstyret du skal bruke på kurset. 

Mat: Middag fredag og lørdag er inkludert. Hver enkelt tar med det de trenger av mat og snacks til frokost og matpakke lørdag og søndag. 

Kart: Norgesserien Folgefonna, eller turkart Folgefonna nasjonalpark 

Pris:  1630,- for medlemmer, og  for 2330,- ikke-medlemmer. Bli medlem her.  Prisen inkluderer hytteovernatting og 2 middager, instruksjon av skredinstruktører, leie av skredutstyr+ stegjern og øks. Skriv i påmeldingen om du kan disponere bil, vi prøver å samkjøre. Transport til/fra Rosendal dekkes av den enkelte og betales til sjåføren. 

(Skikurs)

Avlyst pga smittevernomsyn: Skikurs: Toppturkurs i Rosendal 16-30 år

Rosendal har de bratteste og spisseste toppene og er Hordalands skieldorado på våren, så den perfekte arena for toppturkurs hvor du lærer om turplanlegging, rutevalg, bruk av skredutstyr og skredfarevurdering, hvordan finne den ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik