Skikurs: Telemarkkurs i Eikedalen 4. februar + 11. februar

Kurs

Fra dato
4. februar 2020 kl. 16:00
Til dato
11. februar 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skikurs, Telemarkkurs, Dntfjellsportbergen, Dntungbergen, Fjellsport, Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport , DNT fjellsport Bergen
Turkode
447
Dette arrangementet er over!

Lyst å få dreisen på telemarkskjøringa? Sliter du med den eine svingen? Eller er du gelé i beina etter ein tur? Då er det teknikken det står på. Kom på riktig spor med nokon enkle grep, og sei farvel til sure lår og vinglete kjøring. Dette er gull verdt både i løssnøen og i trekket, og kan alltid brukes som ein god skills å trekke fram.

Telemarkskjøring er ein allsidig skiteknikk som er mykje utbredt på Vestlandet. Mange foretrekker dette på toppturer og fjellskiturer, og mange kjører også telemarksski heisbasert. Nyare telemarksbindingar har gjerne en eigen gå-funksjon til toppturer, og med stive støvler har man også muligheita til å presse grenser både i løssnø og i skibakkane.

Dei fleste som har prøvd telemarkski veit at det kan oppleves både komplisert og tungt i begynnelsa. Dette er på grunn av den store bevegelsesfriheten (sammenlignet med f.eks alpinski), og samtidig høgare farten (sammenlignet med langrenn).

Dette telemarkskurset tar for seg dei viktige ferdighetene som all telemarkskjøring bygger på, og som er vanskelig å få taket på på eigenhånd. Kurset går over to kvelder i Eikedalen.

Oppmøtested: Parkeringsplass på Nygårdstangen kl.16.00
Oppmøtetidspunkt: 4.februar + 11.februar  (to ettermiddagsøkter). 
Avreise: Vi samkjører til kurset og hver bil gjør opp hver for seg. 

Passer for ungdom og fjellsportinteresserte. 
Mat:Ta gjerne med ein niste til kurset og noko varmt å drikke i ein termos.
Hjemreise: Mer info kommer
Utstyr: Me anbefaler at ein stiller med eiget inngått telemarksutstyr. Har man kun fjellski, så har Skifremme som kursansvarlig ein del nytt telemarksutstyr til utlån. Oppgi i så fall dette ved bestilling, samt eigen høgde, og skostørrelse (gjerne skispesifikk mondo-størrelse, hvis du veit dette).

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1150 - for medlemmer, kr 1850,- for ikke-medlemmer. Egen rabatt for ungdom 16-26 år. Pris for ungdomsmedlemmer kr 900. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Inkludert i prisen er instruksjon, heiskort begge kveldene og evt. leie av utstyr. Transport dekkes selv. 

Gradering: Enkel

Instruktør: Kjetil, tlf.  97117261

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon: