Byfjellstrimmen, LANDÅSEGGEN - NUBBEVATNET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
22. januar kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse:

Har du besøkt Bergens geografiske midtpunkt? Ikke det? I så fall får du muligheten på denne turen. Vi starter med å følge sti langs eggen opp mot Landåsfjellet. Dette er også kalt Panoramautsikten over Landåsfjellet og det er storslått utsikt nesten hele veien. Det er for det meste fin sti, men enkelte partier går over noen bergnabber. På noen partier er det vått, men det er lagt ut treplanker flere steder. På toppen flater det ut og stien fortsetter nedover mot et stiskille. Der fortsetter vi retning Ulriken til Perabu hvor vi tar en rast. Videre følger vi lysløypa via Nubbevatnet hvor vi treffer på sti og etter hvert grusvei ned til parkeringen på Nattlandsfjellet.

Trasé: Nattlandsfjellet - Landåseggen - Nubbevatnet - Nattlandsfjellet

Turen går mest på sti og så på grusvei siste del .

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220)

Oppmøtested:  Nordre Nattlandsfjellet  Se link.

Parkering: Ved oppmøtested

Kollektivtransport: Linje 81 kl 17. 26 fra Mannsverk til Nordre Nattlandsfjell eller linje 2 kl 17.24 fra Småstrandgaten og ca 15 min gange fra Kolstibotnen.

Stigning: ca. 250 meter 

Distanse: ca. 6,5 km. 

Tid:  ca. 3 t.

Husk god hodelykt og brodder.  Hvis det er mye snø, kan det være  lurt med gamasjer.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook