Alpinkurs Jotunheimen

Kurs

Fra dato
13. juli 2020 kl. 08:00
Til dato
19. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Brekurs, Alpinkurs, Jubileum150
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
436
Dette arrangementet er over!

Føler du et kall mot de høye tinder og har lyst til å tilegne deg kunnskap på hvordan du skal bestige disse på en trygg og sikker måte kan dette være kurset for deg, i en hel uke går vi igjennom momenter som klippeklatring på egne sikringer, ferdsel på bre og klatring i høyfjellet. Kurset gir en grunnleggende innføring i alpin klatring og alpin ferdsel. 

Dette kurset egner seg for deg som er nybegynner eller har litt erfaring fra klatring, bre eller tinderangling fra før, og innholdet i kurset blir tilpasset nivået på deltagerne.

Vi følger fhi sine retningslinjer og DNT smittevernplan for gjennomføring av turer. Mer info under generelle vilkår. 

Påmeldingsfrist! Ta kontakt dersom frist har gått ut og du ønsker å være med. 

dag 1: Avreise fra Bergen kl. 09.00, vi innlosjerer oss på Campingplass i Lom hvor vi har en presentasjonsrunde og avklarer mål og forventninger til kurset, går gjennom kursplanen, utstyr og knuter.

dag 2 og 3: Vi drar til klatrefeltet Tronoberget hvor det blir fokus på sikring, topptauklatring, bevegelsesteknikk og rappell. Etter hvert også fokus på klatring på naturlige sikringsmidler, bygging av standplass/rappellfeste. På ettermiddagen onsdag handler vi inn mat for de neste dagene og flytter leiren til Krossbu. Her går vi igjennom morgendagens tema og tilpasser breutstyret.

Dag 4 og 5:  Første dagen blir det kursing på bre, her øver vi på stegjernsteknikk, bruk av øks og sikringsmidler for snø og is, taulagsrutiner og redning på blåis. Andre dagen er en turdag hvor vi går i taulag til en av 2000m-toppene på Smørstabbreen. Gruppens sammensetning, nivå og ønsker avgjør turmålet. Her har vi fokus på orientering, brelære og gode rutevalg på bre. Vi går også gjennom en redningsøvelse på snødekket bre før vi pakker sammen og flytter leiren til Hurrungane.

Dag 6 og 7: Begge dagene går med til klatring i høyfjellet i Hurrungane. Vi øver på taulagsklatring og løpendesikring. Gruppens sammensetning, nivå og ønsker avgjør turmålene. Søndag ettermiddag blir det kursevaluering før vi drar tilbake til Bergen.

Dette er en foreløpig kursplan, og noen endringer utfra vær, gruppe og forhold kan forekomme!

Utstyr: Alle deltagere må i tillegg til klær for høyfjellet ha hjelm, klatresko, stegjern, isøks, klatresele, taubrems, 3 skrukarabinere, 120 cm slynge, klemknuteslynge. Har du ikke eget utstyr er leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen.

Generelle vilkår: Se generelle vilkår her.

Pris: Se kolonnen til høyre. Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer leie av utstyr, NF-godkjente instruktører og teltavgift. Alle andre kostnader dekkes av hver enkelt deltaker. Hver enkelt tar med egen mat. Overnatting i eget telt, eventuelt felles lavvo. Dette og transport koordineres av kursleder i forkant av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Alpinkurs Jotunheimen

Føler du et kall mot de høye tinder og har lyst til å tilegne deg kunnskap på hvordan du skal bestige disse på en trygg og sikker måte kan dette ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no