Klart det går: Søndagstur Fløyen - Brushytten - Blåmanen

Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden. Turene er en del av "Klart det går!"-satsingen til BHT som tilrettelegger for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

PS! Turmål vil variere, så les alltid turbeskrivelsen før du blir med på tur.

Søndag 8. mars: Fløyen - Brushytten - Blåmanen

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 11:00. 

Transport: Vi går sammen til Fløibanen nedre stasjon og tar banen opp til turstart. 

Turbeskrivelse:

Fra Fløibanen øvre stasjon går vi sammen på brei og fin grusvei til Brushytten, 1,8 kilometer hver vei. Det er omtrent 100 høydemeter til Brushytten fra Fløyen, med noen relativt korte bratte bakker. Vi venter på alle uavhengig av tempo, så bli med oss på tur. Vi prøver å organisere to nivåer på turen, slik at den ene gruppen kan gå i et noe høyere tempo mot Blåmanen og ned igjen til Brushytten og møte den andre gruppen for felles lunsj. Deretter går vi ned igjen til Fløibanen og tar banen ned igjen til byen. Vi deler i to nivåer, med forbehold om at vi har nok frivillige til det, samt om det er ønske fra gruppen)

Turen er tilrettelagt for rullestolbrukere, og vi anbefaler en elektrisk kombi/utestol (føret kan påvirke tilgjengelighetsgraden)

Ta gjerne med familie og venner.

Ta med: Matpakke, (varm) drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. 

Pris: Turtilbudet er gratis, men alle betaler selv for billetter til transport. Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Frivillige/turledere fra BHT: Heidi (nr. 90642047), Linn Beate (nr. 95207492) og Hanne (nr. 92094695)

 

Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur,

Kontakt Silje (nr. 480 70 372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Alle andre kontakter Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no for påmelding.

Påmelding innen 6. mars.

Ta også kontakt med Silje dersom du har et ønske om å ha med ledsager. Tilbudet om ledsager gjelder blinde eller svaksynte, og Blindeforbundet vil forsøke å organisere dette.

Bergen og Hordaland Turlag (BHT) og Norges Blindeforbund (NBF) Hordaland samarbeider om disse søndagsturene. BHT stiller med utdannete turledere som møter deltakerne ved oppstart, og sørger for at gruppen har det fint og trygt på tur. NBF vil så langt det er mulig hjelpe til med å skaffe ledsagere om det er behov for det. Turene kan variere fra lett til noe mer krevende.

 

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no