Vintertur til Høgabu (25-35 år)

Fellestur

Fra dato
15. februar kl. 09:00
Til dato
16. februar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Fjellski, Vending, Bergsdalen, Aktivitet Skitur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, DNT ung Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
201
Dette arrangementet er over!

Bli med på vintertur til Høgabu og opplev tida kor lyset er spesielt vakkert, mørket kjem tidleg og gleda med ei koseleg, varm hytte er stor.

Oppmøtestad: ADO Arena (sørsida av busstasjonen)
Oppmøtetidspunkt: Kl 09:00
Transport: Vi satsar på samkjøring, og ved påmelding blir du derfor bedt om å svare på om du kan stille med bil eller treng nokon å sitte på med. Passasjerane vippser sjåfør for drivstoff/slitasje, omlag 200kr pr stk. 

Turledere: Sigrid (nr. 908 50 308) og Kari (nr. 984 07 267)

Turskildring: 

Turen er for personar mellom 25-35 år.

Skituren startar ved Lid i Bergsdalen, og vi startar på stigning oppover mot Høgabu.  Frå Nyheim (ca. 450 m.o.h) følger vi stort sett sommerruten oppover i terrenget. Etter 3,9 km passerer vi turens høgaste punkt, 966 m.o.h, på vestsiden av Gråfjellet. Deretter sklir vi ned til siste ca 500 meterne mot Høgabu (905 m.o.h). Vi bereknar ca 4 timer opp, litt mindre på returen ned att. 

Gradering: Turen er for deg som har erfaring med å gå fjellskitur med sekk i 4 timar, både oppover og nedover. Ring turleiar dersom du lurar på om turen er for deg.

Mat: Ta med eigen lunsj til laurdag, det same med evt. snacks og drikke til kvelden. Vi bruker proviantlageret til frokost og lunsj søndag, men ta med brød dersom du ønskjer dette framfor knekkebrød/havregraut. Turleiarar handlar inn til middag, så berekn litt plass i sekken til dette.

Heimreise: Vi planlegg å vere tilbake i byen om lag kl 17:00.

UtstyrSjå utstyrsliste for vinterfjellet. Turen går i kupert terreng, og fjellski med stålkant er tilrådd. Breie langrennski kan også nyttast dersom du har god erfaring med dei, helst med sekk, og veit at skoen held deg varm i laussnø. 

Pris: kr  725,- for medlemmer, kr 1425,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Generelle vilkår: Les vilkårene ved påmelding.

Kart: Anbefalt Turkart "Kvamskogen og Bergsdalen 1:50 000". Kart og turutstyr kan kjøpes i Tusenteret vårt i Marken. Rabatterte priser for medlemmar. 

Vintertur til Høgabu (25-35 år)

Bli med på vintertur til Høgabu og opplev tida kor lyset er spesielt vakkert, mørket kjem tidleg og gleda med ei koseleg, varm hytte er stor. Oppmøtestad: ADO Arena (sørsida av busstasjonen) Oppmøtetidspunkt: Kl 09:00 Transport: Vi ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no