Byfjellstrimmen, MUNKEBOTN - ANKERHYTTEN - STOREVATNET - AASEBU - BYEN, moderat tempo

Fellestur

Dato
21. februar kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Årets første fredagstur nærmere seg og sikkert mange som gleder seg til både tur og noe litt mer sosialt på byen. Det gjør i hvert fall turlederne! TURLEDERNE VIL VURDERE Å ENDRE TRASEEN UT I FRA VANN/SNØ/IS/VIND FORHOLDENE.  Vi går kl 1800 fra Sandviken Sykehus i moderat fart oppover Munkebotn. Fra Munkebotsvannet tar vi stien opp til Ankerhytten. Den er litt bratt og i vått vær eller snø kan den være glatt, gode sko anbefales. Derfra finner vi stien mot Storevatnet og følge grusveien frem til Aasebu hvor vi tar 10-15 min pause, så husk noe å bite i/drikke. Herfra vender vi snuten mot Fløyen og byen. Vi avslutter i tradisjonen tro på Egon for mat og drikke for de som ønsker det. Håper mange har lyst til å være med. Vell Møtt!

 

Trasé: Munkebotn - Munkebotsvannet - Ankerhytten - Storevatnet - Aasebu - Fløyen - Byen

 

Turledere: Helen Christiansen (tlf. 45066009), Jan-Ole Dæhli (tlf. 46887577)

 

Oppmøte: Sandviken sykehus (se kart)

 

Kollektivtransport: Alle busser fra byen og Åsane 3, 4, 5, 6

 

Parkering: det er mulig å parkere på området, men dette er gebyrlagt. Kan være mulig å finne gratis parkering på andresiden av hovedveien ned mot Gamle Bergen

 

Stigning: Ca. 450 hm

 

Distanse: Ca. 10 km

 

Varighet: Ca. 3 timer

 

Gradering av turen: Enkel        

 

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook