Turboklubben i Kanadaskogen- Fisketur (i kano) for før- og skolebarn

Fellestur

Dato
18. august kl. 17:30 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Tur, Turbo
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen, Vestlandet (se kart)
Turkode
7904
Dette arrangementet er over!

Velkommen til Turboklubben i Kanadaskogen! 

Oppmøte: Tennebekktjørna/ Nipedalen
Tidspunkt: 17.30 - 19.00

I dag skal førskole- og skolebarn få prøve fisking i kano på Tennebekktjørna. Om alle får padle og fiske samtidig blir litt avhengig av hvor mange som tropper opp. Blir vi mange så kjører vi to grupper, ene gruppe fisker fra land og en fra kano. Så bytter vi underveis (og du må ikke i kano hvis du ikke vil).

Noen regler ved bruk av kano: 

1. Vest er påbudt for alle, og vesten må ikke være for liten i antall kg (dvs en person på 90 kg kan ikke bruke en vest for 80 kg). Dessuten må barn som ikke kan svømme må ha vest m/sele under skrittet. Det er kun 5 slike vester til utlån, så ta med egen vest hvis du har, og gjerne ekstra du kan låne til en turbovenn

2. Det må være 1 voksen pr. barn. Vi trenger voksne som kan ta med seg barn, så se etter og hjelp dem som kommer alene med to barn! 

3. Under padling må du huske å ha sikt mot andre kanoer. Ser du ikke en annen kano, vil heller ikke andre se deg! Det betyr at ingen ser dere dersom dere velter!

4. Ta med godt humør, fiskeutstyr, klær etter forhold, mat og drikke.

Vi tar med en primus slik at vi kan koke opp vann. Ta derfor med kopp, pulver kaffi og evt kakao til barna.

Fiskeutstyr: Dette er skikkelig lavterskel! Ta med det du har av fiskestang og krok rekvisita. Man må ikke ha dedikert ferskvannsfiskeutstyr for å fiske! Ta med små sluker, spinnere eller dupp om du ønsker det. Av spinnere og sluker har vi noe som kan lånes bort. Både voksne og barn kan fiske gratis i Tennebekktjørna.

Dagens turledere: Roger (tlf 96627583) og Edvin (tlf 92049886). Ved avbud gi beskjed på sms, det kan hende det er andre som står på venteliste.

Det vil ikke være anledning til å delta på aktivitet uten påmelding.

Vi følger FHI sine anbefalinger og DNT sin smitteverninstruks for gjennomføring av aktivitet. Turleder vil sammen med deltakerene gå gjennom hvilke regler for smittevern som gjelder. 

Husk:
-Håndsprit
- Kle deg etter været, og ta med ekstra klær da barn ofte blir våte etter en økt ved vannet!
- Mat og drikke
-Fiskeutstyr

Avbud: Vennligst gi beskjed så snart som mulig dersom du ikke kan være med etter påmelding. Ta kontakt med turleder.

Om Turboklubben i Kanadaskogen

Turboklubben i Kanadaskogen er en undergruppe av Barnas Turlag (DNT). Turlederne våre har ukentlig friluftlivstilbud i Fyllingsdalen til skolebarn hver uke, og til barnehagebarn annenhver uke. Vi møtes tirsdager kl. 1730-1900. Vi har et svært variert program med turer, hobbyverksted, lager bål, drar på telttur, og har overnattingsturer til Viggohytten. Målgruppen er barn 0-12 år med foreldre og søsken.

Meld deg inn i klubben og se mer informasjon via vår Facebookgruppe.

Turboklubbene er små fritidsklubber i nærmiljøet med fokus på friluftsliv. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen. Bergen og Hordaland Turlag har i dag 11 ulike Turboklubber med flere på vei. Bli med du også! Se oversikt over våre Turboklubber her

Turboklubben i Kanadaskogen- Fisketur (i kano) for før- og skolebarn

Velkommen til Turboklubben i Kanadaskogen!  Oppmøte: Tennebekktjørna/ Nipedalen Tidspunkt: 17.30 - 19.00 I dag skal førskole- og skolebarn få prøve fisking i kano på Tennebekktjørna. Om alle får padle og fiske ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Roger Vaage