Avlyst Byfjellstrimmen, TOTLANDSFJELLET, rolig moderat tempo

Fellestur

Dato
29. mars 2020 kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet hensyn til smittevern

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Bli med på en rundtur i et veldig fint fjellandskap med en fantastisk utsikt til både byfjellene og Gullfjellmassivet. Første del av turen går langs ryggen opp til Totlandsfjellet (546 moh), hvor det er jevn fin stigning hele veien. Vi må regne med en del gjørmete partier på stien, så godt fottøy anbefales. Etter en liten pause med litt å drikke starter vi neste etappe på turen til Livarden. Med utsikt mot Arna får vi litt nedstigning, passerer et myrområde, og starter på en motbakke som tar oss opp en forholdvis bratt, men likevel lettgått sti opp til Livarden (684 moh), turens høyeste punkt. Her oppe får vi en fantastisk utsikt over byfjellene mot vest og Gullfjellet og Svenningen mot øst. Vi tar lunsjen vår her før vi starter på returen. Siste etappe av turen går på sti nedover over Ulvursfjellet til vi møter grusveien og følger den de siste par kilometerne til parkeringsplassen. Ta med mat og drikke. Klær som tåler vind og vann, og brodder ved behov.

Trasé: Totland - Totlandsfjellet - Livarden - Ulvursfjellet - Totland

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220), Dan Jørgen Sørheim (tlf. 93007183)

Oppmøte: Parkeringsplassen på Totland (se kart)

Kollektivtransport: Alle buss og baneforbindelser til Nesttun. Kontakt turleder Jørund (tlf. 95069220) på SMS for skyss videre til Totland ca 10.30 fra ESSO-stasjonen på Skjoldskiftet

Parkering: Totland Parkering - Avgiftsparkering

Stigning: Ca. 450 hm

Distanse: Ca. 9 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook