Byfjellstrimmen, ULRIKSEGGEN, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
2. april kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: For å komme til startpunktet for stien må man rundt svartediket. Når man kommer til enden av grusveien hvor man kan gå ned mot vannet og ruinene av krutthuset, går man opp skogsveien til venstre. Etter et lite stykke ser man stien gå oppover granskogen på venstre side av veien. Stien er delvis markert med røde bånd rundt trærne. Det går bratt oppover, og kan være ganske bløtt deler av stien. Stien er ikke utsatt, men den er bratt og krever at man bruker hendene enkelte partier. Det er stort sett et velplassert bjørketre og gode fotfester i alle de bratte partiene. Ved ca 500m flater stien ut, og man går deretter ryggen mot Ulriksmasten. Her kan man enten følge ryggen hele veien til man treffer de vanlige stiene fra Montana og ta trappene til toppen, eller ta til venstre før et lite tjern og gå opp veien forbi byfjellskompasset. Videre følger vi ryggen sørover og kommer ned midt i korketrekkeren. Følger veien ned til Montana og videre til Svartediket for de som har bilen sin stående her.

Trasé: Svartediket - Ulrikseggen - Ulriken - Korketrekkeren - Svartediket

Turledere: Ina Caroline Marteng (tlf. 98650100)

Oppmøte: Bommen i Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: Buss 2 og 3 fra sentrum mot Haukeland Sykehus. Gå av ved Svartediksveien rett før Odontologen og følg Svartediksveien ett lite stykke oppover til Tarlebøveien. Tar ca 10 min å gå fra busstoppet.

Parkering:Parkering i Stemmeveien mot P-avgift.

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 15 km

Varighet: Ca. 4 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook