Sommer Friluftsskole på Sotra/Øygarden 10-13 år

Fellestur

Fra dato
29. juni kl. 09:00
Til dato
3. juli kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Sotra Øygarden Turlag , Bergen og Omland Friluftsråd
Turkode
7926

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Transport er ikke avklart enda, men slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en god start på sommerferien gjennom lek og det å være ute sammen med andre barn gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med. 

Oppmøte: Vi møtes hver dag klokken 09.00 og avslutter kl.15.00, ulike steder

Mandag: Bli kjent og kart og kompass

Vi møtes ved og drar til Kårtveitpollen. Vi har diverse bli-kjent leker og koser oss i området. Vi går på jakt etter jettegryter og havutsikt og går til Havutsikten! Vi spiser lunsj på toppen mens lederene vil gjennomgå enkel bruk av kart og kompass som dere skal få prøve dere på neste dag. Ta med god matpakke, rikelig med drikkevann og en god tursekk med litt ekstra skift. Og klær etter vær! Og ikke glem badetøy!

Tirsdag: Ekspedisjon og kart og kompass: Topptur til Liatårnet

Vi møtes ved parkeringen ved hovedveien 555 mellom Sund og Fjell kommune.I dag skal vi på topptur til det høyeste fjellet på Sotra, Liatårnet! Vi bruker det vi lærte i går og får utdelt kart over området. Vi koser oss hele dagen på tur og avslutter dagen samme sted kl.15.00. Ta med god niste, rikelig med drikke og klær etter vær. 

Onsdag: Mer lek og moro!

Vi skal ha en actionfylt dag med coasteering på Syltøy. Dette blir skikkelig gøy! Vi bykser og leker oss i vannet sammen med dyktige intrsuktører fra Coasteering.no. Ta med ekstra ullskift og sokker. Og niste og drikkevann. 

Torsdag: Leirliv og allemannsretten

I dag drar vi til flotte Ormhilleren og her møtes vi kl.14.00 idag.Her slår vi opp leir/camp og gjør klart for en kjekk overnatting ute! Vi går gjennom allemannsretten og bålvettreglene. Deltakere får prøve seg med opptenning av bål på godkjent bålplass og vi griller et herlig måltid. Ta derfor med det du selv har lyst til å grille om ikke du får annen informasjon fra leirlederene  og rikelig med drikkevann og klær etter vær. Vi griller marshmallows (leirleder har med til alle) og koser oss rundt bålet. Ta gjerne med eget fiskeutstyr og spikkekniv om du har.  Vi skal sove under åpen himmel om været tillater det. Ta med det utstyr som kreves for en overnatting ute som liggeunderlag, en god sovepose, ekstra klær og frokost og lunsj til i morgen. Dette blir kjekt! 

Fredag: Mer leirliv og ferdselskultur

Vi starter dagen med en morgendukkert! Så spiser vi en god frokost i soveposene og nyter en fin morgenstund. Vi bader, fisker og koser oss i området med diverse leker. Vi setter opp en quiz med premie! Vi pakker ned leiren etter en lunsj.Vi tar på hansker og gjør en liten innsats med å plukke litt søppel i området. Så føles det ekstra godt meg helg! 

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem

Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

Utstyr: Trenger du å låne utstyr? Besøk Bua Fjell
NB! Les våre generelle villkår 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

  

Kontaktinformasjon: