Avlyst AVLYST. Bakkanosi i Nærøyfjorden (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
22. august kl. 08:00
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Fjelltur, Telttur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Topptur
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
530
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Det er få steder som gir en bedre utsikt over Nærøyfjorden enn turen til Bakkanosi, så dette er en tur du ikke vil gå glipp av! Vi tar med oss god mat og koser oss om kvelden med en fantastisk skue over fjorden. 

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Obs! Det kan bli endringer på turen, og en plan B om været ikke skulle være på vår side;)

Dato: Lørdag 22-23.august

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl. 07.30. Toget til Voss går kl.07.57. Togbillett må kjøpes av hver enkelt. Dersom vi får til samkjøring med biler, prøver vi på det. 

Turbeskrivelse:

Lørdag 22.august: Vi møtes på togstasjonen og tar toget til Voss. Deretter tar vi taxi videre til Jordalen (540 moh) som er startpunktet for turen. Her fordeler vi fellesutstyr og pakker om sekkene før vi starter. I begynnelsen av turen er det en god stigning, men når vi kommer inn i Slettedalen går vi i et lett terreng med jevn stigning opp mot toppen. Toppunktet ligger på 1410 moh, og når vi kommer ned mot utsiktspunktet blir vi belønnet av en utrolig flott utsikt. Her slår vi leir for natten, lager god mat og koser oss utover kvelden. Vi beregner en dagsmarsj på ca. 5 timer

Søndag 23.august: Etter en god frokost tar vi fatt på tilbakeveien ned Slettedalen. Om vi har lyst og forholdene ligger til rette for det kan vi også ta turen bortom Skarsnosi (1470 moh) og gå ned igjen via toppene Kråkenosi (1301 moh) og Katl (978 moh) før vi ender opp tilbake i Jordalen hvor taxien venter som kjører oss tilbake til Voss hvor vi tar toget videre til Bergen. Toget går fra Voss kl. 17.40, og ankommer Bergen 18.56. 

Utstyr: Viktig å ha med varme klær, vanntett tøy, gode fjellsko, liggeunderlag, sovepose og hodelykt. Ellers kan dere bruke DNTs pakkeliste som hjelp under pakkingen, men denne er omfattende og alt vil ikke være nødvendig. Husk kamera: utsikten er verdt å forevige! Alle tar med egen antibac.

Mat: Ta med niste og snacks til begge dagene, samt middag og frokost søndag. 

Turledere: Fredrik Asche Kaada og Karar Abu Kalal

Vi turledere gleder oss til tur! 

Les Generelle vilkår for deltakelse på Bergen og Hordaland sine turer

Pris: 100 kr for medlem. 300 kr for ikke-medlem. Prisen inkluderer turledelse og middag lørdagskveld. Togbillett/reise dekkes selv. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.  

Kart: Nærøyfjorden 1:50 000 (turkartserien) eller Aurland 1:50 000 (Norgesserien). Rabatt på kart får du i tursenteret. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Fredrik Asche Kaada
  • Karar Abu Kalal