Rallarvegen Finse - Flåm (13-15 år)

Fellestur

Fra dato
12. september kl. 08:00
Til dato
13. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Rallarvegen, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
538

Vi tar toget til Finse og hiver oss på syklene. Med mye godt i sekken og friskt mot sykler vi til Hallingskeid. Her setter vi opp lavvo. Dagen etterpå sykler vi ned til Myrdal og hårnålsvingene ned til Flåm. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Det er magisk å sitte på sykkelsetet i kulturrike omgivelser samtidig som man får nye venner. Blir du med på sykkeltur?

Obs! Ingen påmelding enda

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl. 07.30. Avreise med tog til Finse kl. 07.57. Kjøp billetter på forhånd da regionstoget kan bli fullt. 

Turledere: Henriette 

Turbeskrivelse:

Lørdag: I dag hopper vi på toget til Finse og begynner sykkelferden her. Vi tar oss de vel 38 km forbi Hallingskeid til Myrdal, hvor vi slår opp lavvo og overnatter, spiser middag og lar de lange samtalene gå utover kvelden.

Søndag: Denne dagen skal vi sykle hårnålsvingene ned til Flåm. Her er det knappe svinger og bare nedover. Vi nyter utsikten nedover. Syklene leveres i Flåm før kl.12. I Flåm kan vi pizza og kikke litt rundt, før vi tar bussen hjem igjen. Retur fra Flåm kl. 16.18 med Nettbuss ekspress (NX450 Sognebussen). 

Utstyr: Vi leier sykler til alle deltakere på Finse 1222. Du må ta med egen hjelm. Finse 1222 leier ikke ut hjelm. Pakk med deg godt med klær og husk at det blir kaldere på sykkel enn hvis man skulle gått på beina. Bruk DNT sin pakkeliste for sommerfjellet og pakk i en grei sekk du kan ha på ryggen. Det er også mulig å ta med sykkelvesker til syklene, eller leie ekstra på Finse 1222. 

Mat: Ta med godt med mat og drikke til turen. Turledere kjøper inn til middag lørdagskveld. 

Kart: Norges-serien Hardangerjøkulen 10039 1:50 000 dekker hele turen minus de siste par kilometerene. Man trenger ikke kjøpe inn begge kartene, men vi anbefaler å ta med
Hardangerjøkulen-kartet slik at man alltid vet hvor vi er.

Pris: xx for medlemmer, xx for ikke-medlemmer. Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, leie av sykkel, middag lørdag kveld og overnatting i lavvo. Turledere koordinerer sikkerhetsutstyr. Transport dekkes av deltaker selv. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Henriette Sophie Sævold