Sommer Friluftsskole 3 i Bergen 10-13 år

Fellestur

Fra dato
10. august 2020 kl. 09:00
Til dato
14. august 2020 kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag Bergen , Bergen og Omland Friluftsråd
Turområde
Vestlandet
Turkode
7923
Dette arrangementet er over!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, barna tar med egen matpakke og vi unngår å dele på utstyr. Mer informasjon kommer, og programmet vil endre seg underveis. Det oppfordres til egen transport til og fra Friluftsskolen. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne gode opplevelser ute i naturen gjennom lek og aktivitet. Vi ønsker at ved å delta på en av våre Friluftsskoler vil være med å gi et godt grunnlag for videre interesse innen friluftslivet. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. 2 plasser er tilgjengelig. Ring inn for å melde deg på turen til 55 33 58 10, eller send epost til bht@dnt.no. Etter 1. august frigjøres disse to plassene om ingen har meldt interesse.

Program: Dette kan endre seg, følg med. Det vil bli sendt ut informasjon til alle foreldre i forkant av leiren med oppmøte tid og sted.

Oppmøte: Vi møtes mandag ved parkering rett ved snuplass i Nipedalen kl.09.00 og avsluttes samme sted 15.00 

Mandag: Ekspedisjon og kart og kompass

Vi tar møtes ved snuplass i Nipedalen ved det flotte området ved Tennebekktjern. Vi har diverse bli-kjent leker og koser oss i området. Etterhvert vil lederene gå gjennom bruk av kart og kompass på tur. Alle vil få utdelt kart over området. Etter en god lunsj drar vi på ekspedisjon i skogen rundt hvor vi bruker kartene. Vi går til Eikelifjellet og nyter fin utsikt. Dagen avsluttes kl 15.00. Ta med god matpakke, rikelig med drikkevann og en god tursekk med litt ekstra skift. Og klær etter vær!

Tirsdag:Høyt og Lavt!

Vi drar til Klatreparken Høyt og Lavt! Vi klatrer og leker mellom trærene hele dagen. Møtes utenfor Klatreparken.Husk å kle barna noe som er behagelig å bevege seg i. Vi møtes utenfor Klatreparken kl. 10.00. 

Onsdag: Ekspedisjon. Informasjon vil bli sendt ut på e-post. Oppmøte ved Sandviken ssykehus

Torsdag: Leirliv og middag på bål

Tennebekken: Vi møtes senere denne dagen. Kl. 13.00. Vi setter opp camp/leir hvor vi skal overnatte i hengekøyer under åpen himmel eller lavvo/telt. Vi setter opp lavvo og og lager til bål ved godkjent bålplass hvor vi skal lage en felles middag. Vi går gjennom allemannsretten og snakker om bålvett og sporløs ferdsel. Vi tar gjerne et kveldsbad etter mat og marshmellows og leker og har det kjekt. Vi avslutter kvelden med en quiz rundt bålet med en liten premie. Husk å pakke med rikelig med drikkevann som skal vare til neste dag, samt to matpakker til frokost og lunsj neste dag,myggspray, og ellers det som trengs for en overnatting ute. Ekstra klær og varme klær. Liggeunderlag og sovepose.

Fredag: 

Denne dagen bruker vi til mest lek, mens vi går gjennom alt vi har lært denne uken. Vi avslutter med å dele ut diplomer til alle og er tilbake på parkeringen til klokken 12.00. 

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem, inkl. middag overnattingsdelen.

Medlemsskapet er personlig. Barn skal ikke meldes på med voksnes medlemsnummer. Husk også å oppgi medlemsnummer hvis du melder på flere (trinn 2 i påmeldingen).  

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding.

Utstyr: Trenger du å låne utstyr? Besøk Skattkammeret i Bergen 
Oppmøte: Varierer, men ca 09.00 - 15.30
Antall plasser: 20

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

Kontaktinformasjon: