Sommer Friluftsskole 3 i Bergen 10-13 år

Fellestur

Fra dato
10. august kl. 09:00
Til dato
14. august kl. 15:30
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag i Bergen , Bergen og Omland Friluftsråd
Turområde
Vestlandet
Turkode
7923

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Transport er ikke avklart enda, men slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en god start på sommerferien gjennom lek og det å være ute sammen med andre barn gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med. Helt ferdig program vil bli sendt på e-post til alle påmeldte.

Oppmøte: Vi møtes hver dag på ulike steder klokken 09.00

Mandag: Ekspedisjon og kart og kompass

Vi tar møtes ved snuplass i Nipedalen ved det flotte området ved Tennebekktjern. Vi har diverse bli-kjent leker og koser oss i området. Etterhvert vil lederene gå gjennom bruk av kart og kompass på tur. Alle vil få utdelt kart over området. Etter en god lunsj drar vi på ekspedisjon i skogen rundt hvor vi bruker kartene. Vi går til Eikelifjellet og nyter fin utsikt. Dagen avsluttes kl 15.00. Ta med god matpakke, rikelig med drikkevann og en god tursekk med litt ekstra skift. Og klær etter vær!

Tirsdag: Leirliv, allemannsretten og ferdselskultur

Tennebekken: Vi setter opp camp/leir hvor vi skal overnatte i hengekøyer. Vi henger opp tarp og lager til bål ved godkjent bålplass hvor vi skal lage en felles middag. Vi går gjennom allemannsretten og snakker om bålvett og sporløs ferdsel. Vi tar gjerne et kveldsbad etter mat og marshmellows og leker og har det kjekt. Vi avslutter kvelden med en quiz rundt bålet med en liten premie. Husk å pakke med rikelig med drikkevann som skal vare til neste dag, samt to matpakker til frokost og lunsj neste dag,  myggspray, egen hengekøye og myggnett om du har og ellers det som trengs for en overnatting ute. Ekstra klær og varme klær. Liggeunderlag og sovepose.

Onsdag: 

Vi våkner opp med en morgendukkert og spiser frokost i soveposene. Vi slapper av og kjapper oss ikke idag. Vi nyter det å bare være ute med diverse leker. Vi pakker ned leiren og rydder opp etter oss. Vi leker gjemsel mellom trærene og kanskje vi går en tur og finner blåbær? 

Torsdag: Høyt og Lavt

Vi drar til Klatreparken Høyt og Lavt! Vi klatrer og leker mellom trærene hele dagen. Tidspunkt kommer vi tilbake til.

Fredag: Mer leirliv og ferdselskultur

Siste dag drar vi til Grønevika/Arboretet (vi møtes ved parkeringsplass merket av på kartet) og går til vakre Sandholna. Her skal vi utforske området med turer på spennende stier, grille og kanskje fiske litt. Ta i såfall med eget fiskeutstyr. Vi griller i dag lunsj på bål så ta med en grillbar nistepakke,for eksempel ostesmørbrød i folie eller fiskeburger. Vi bader, fisker, klatrer i trær og leker! Husk badetøy!

Vi avslutter med å dele ut diplomer til alle og er tilbake på parkeringen til klokken 15.00. 

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem, inkl. middag torsdag.

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 30 48 50, eller send epost til bht@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Medlemsskapet er personlig. Barn skal ikke meldes på med voksnes medlemsnummer. Husk også å oppgi medlemsnummer hvis du melder på flere (trinn 2 i påmeldingen).  

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding.

Utstyr: Trenger du å låne utstyr? Besøk Skattkammeret i Bergen 
Oppmøte: Varierer, men ca 09.00 - 15.00
Antall plasser: 20

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

Kontaktinformasjon: