Ni topper over Høyanger

Fellestur

Fra dato
4. juli 2020 kl. 07:00
Til dato
5. juli 2020 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Høyanger, Sognogfjordane, Vestlandet, Telttur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Fjordane (se kart)
Turkode
220
Dette arrangementet er over!

Gamle Sogn og Fjordane er kjent for vakre fjell og fjorder. Vi inviterer dere til å bli med på en tur i Høyanger kommune over flere topper på østsiden av Høyanger med en teltovernatting på Bugeheii. Der får vi en fantastisk utsikt over Sognefjorden og Høyangerfjorden som du seint vil glemme. Dagen etter går vi til Måredalen for å ta stien ned til Måren hvor vi tar fergen til Nordeide, og deretter bil tilbake til Bergen.  

Oppmøtested: Nygårdstangen, den store parkeringen ved Amalie Skram VGS / Ado Arena
Oppmøtetidspunkt: 07:00
Avreise: privatbiler fra Bergen lørdag

Ankomst Høyanger kl. 10:00, deretter begynner turen fra Daletrappen, ca. kl. 10:15

Turbeskrivelse

Dag1: lørdag

Turen begynner fra Dale med å ta trappen opp ved vannkraftsstasjonen (fra ca. 120 moh. til ca. 580 moh.) Det er trapper som er laget i forbindelse med kraftanlegg https://kulturminnesok.no/minne/?queryString=http%3A%2F%2Fkulturminnesok.no%2Ffm%2Fkraftanlegg-2-mroyrgater-trallebane-og-trapper. Videre går vi en grusvei til Roesvatnet. Fra Roesvatnet går vi uten merkede stier over flere topper (836 moh., 972 moh., 994 moh., 768 moh., 732 moh., 642 moh., 633 moh. og 722 moh.) via Draget til Bugeheii hvor vi ankommer målet vårt. Der setter vi opp teltene på kvelden ved et lite vann på Bugehii i nærheten av toppen (722 moh.). Gjennom dagen har vi flott utsikt mot Høyangerfjorden. Turlengde ca. 15 km. Høydemeter ca. 1450 meter.

Dag 2: søndag

Etter at vi er ferdig med å spise frokost og pakke ned teltleiren, tar vi en tur uten sekker i område mot Engelsbøfjellet ved toppen (683 moh.). Kl. 11:00 begynner vi å gå mot Fossestølvatnet, så ned over mot Bakkene på Måredalen hvor vi tar stien til Bakkebø. Derfra begynner en grusvei ned mot Måren kai. Vi ankommer Måren ca. kl. 14:30, og der er det et fint og stort venterom med kjøkken hvor vi kan lage mat og spise middag før vi tar fergen til Nordeide kl. 16:45. Fra Nordeide kjører en bil med noen av oss til Dale i Høyanger for å hente de andre bilene. Kl. 17:15 reiser vi tilbake og ankommer Bergen ca. kl. 20:00. Turlengde ca. 7 km

Krav til deltakere: 

Turen er lang, og store deler av turen går ikke på merkede stier. Derfor er det viktig at du som deltaker har god kondisjon og er vant med å gå langt på tur med tung sekk. Vær oppmerksom på at vi skal gå trapper i starten og det kan feks være fornuftig å gå med sekk med trapper for å trene. Om du bor i Bergen, så gå opp sherpa trappene til Ulriken med sekk. 

Vi anbefaler gode og vanntette fjellsko, fordi det er en del myr eller snø i noen områder.

Husk å kle deg etter vær og føre, se ellers turlagets pakkeliste for tur i sommerfjellet.

Vi deler på å bære fellesutstyr (telt og turkjøkken) og matvarer til middag på lørdag og søndag. Derfor må alle ha litt ekstra plass i sekken. 

Mat: Turlederne kjøper inn middag til lørdag og søndag, All annen mat og drikke tar turdeltakerne med selv. På lørdag blir det sen middag. Derfor trenger du å ha matpakke som er stor nok for en lang dagstur. Gi beskjed om du har allergier ved påmelding.

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet. Sovepose, liggeunderlag, eget telt (pga korona), kart og kompass. 

Reise: Turlederne koordinerer samkjøring med private biler. Gi beskjed i infofeltet ved påmelding om du kan kjøre. På grunn av smittevernhensyn må du beregne at det skal skal være 1 meter mellom passasjerne. Vi trenger derfor flere sjåfører enn tidligere. Vær vennlig å spesifisere om du har bil og hvor mange du har plass til i bilen. Hver passasjer betaler kr 400,- til sjåføren. Dette skal dekke kostnader for biltransport, ferje og bompenger tur-retur Bergen-Høyanger-Bergen.  

Hjemreise: Avreise fra Nordeide, Høyanger ca kl 17:15, ankomst Bergen ca kl 20.

Pris: DNT-medlem Kr. 500,- Ikke-medlem kr 1200,-. Prisen Inkluderer 2 middager og turledelse. Biltransport tur/retur Bergen/Høyanger fordeles mellom de som kjører sammen og er beregnet til kr 400,- (ferge, bompenger, biltransport) som hver passasjer betaler til sjåføren.   

Generelle vilkår ved påmeldingLes generelle vilkår


Kart: Førde 10054 evt annet kart over området. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt turledere Mohamed Homedy: 45570223 og Ingrid Hundvin: 95908889 , eller Bergen og Hordaland turlag på: 55 33 58 10, eller bht@dnt.no

Ni topper over Høyanger

Gamle Sogn og Fjordane er kjent for vakre fjell og fjorder. Vi inviterer dere til å bli med på en tur i Høyanger kommune over flere topper på østsiden av Høyanger med en teltovernatting på Bugeheii. Der får vi en fantastisk utsikt over Sognefjorden og ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ingrid Hundvin
  • Mohamed Homedy