Sommer Friluftsskole 2 i ALver 10-13 år

Fellestur

Fra dato
10. august kl. 09:00
Til dato
14. august kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Bergen og Omland Friluftsråd
Turområde
Vestlandet
Turkode
7927

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Transport er ikke avklart enda, men slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en god start på sommerferien gjennom lek og det å være ute sammen med andre barn gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med. 

Oppmøte: Vi møtes hver dag klokken 09.00 og avslutter kl.15.00, ulike steder

Mandag: Bli kjent og kart og kompass

Vi møtes ved parkering til det flotte turområdet Håøya og går tur innover og oppover gjennom skog og over myrer på fine stier. Vi har diverse bli-kjent leker underveis. Vi utforsker området og blir kjent med hverandre. Etterhvert går vi gjennom bruk av kart og kompass på tur. Vi leker, klatrer i trær og har det kjekt. Pakk en tursekk med bla. en stor drikkeflaske med vann, god matpakke som skal holde hele dagen, sitteunderlag, ekstra sokker, en vindjakke, klær etter vær og gode tursko. 

Tirsdag: Lek og moro!

Mer info kommer

Onsdag: Mer info kommer!

Torsdag: Leirliv og allemannsretten

Vi drar tilbake til Håøya og slår opp leir og hengekøye og eventuelt tarp hvor vi har planer om å overnatte. Vi går gjennom allemannsretten og bålvettreglene. Deltakere får prøve seg på opptenning av bål på godkjent bålplass og vi griller et godt måltid. Ta derfor med det du selv har lyst til å grille om ikke du får annen informasjon fra leirlederene  og rikelig med drikkevann og klær etter vær. Vi griller marshmallows (leirleder har med til alle) og koser oss rundt bålet. Ta gjerne med eget fiskeutstyr og spikkekniv om du har. Ta også med en egen hengekøye om du har, hvis ikke er det fint om du gir beskjed til en av lederene så skal de ta med ekstra. Ta med det utstyr som kreves for en overnatting i naturen som liggeunderlag, en god sovepose, en god dvarn genser/dunjakke og ekstra klær samt frokost og lunsj til i morgen. Dette blir spennende! 

Fredag: Mer leirliv og ferdselskultur

Vi starter dagen med en morgendukkert! Så spiser vi en god frokost i soveposene og nyter en fin morgenstund mens vi snakker sammen om ferdselskultur. Vi bader, fklatrer i trær og koser oss i området med diverse leker. Vi pakker ned leiren og etter en kort lunsj beveger vi oss hjemover. Vi tar på hansker og gjør en liten innsats med å plukke litt søppel i området. Så føles det ekstra godt meg helg! Vi avslutter litt tidligere i dag. 

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem

Utstyr: Trenger du å låne utstyr? Besøk Skattkammeret i Bergen eller Bua Frekhaug
Antall plasser: 16

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

Les våre generelle villkår  

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

Kontaktinformasjon: