Sommer Friluftsskole 2 i ALver 10-13 år

Fellestur

Fra dato
10. august 2020 kl. 09:00
Til dato
14. august 2020 kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag Bergen , Bergen og Hordaland Turlag , Bergen og Omland Friluftsråd
Turområde
Vestlandet
Turkode
7927
Dette arrangementet er over!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne gode opplevelser gjennom utelek og det å være ute i naturen sammen med andre barn. Vi ønsker at det skal være med på å gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 4-5 dager og er for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med. Endelig program vil bli presentert av leirlederene ved oppstart av leiren.

Oppmøte: Vi møtes klokken 09.00 og avslutter kl.15.00. Ved overnattingen møtes vi kl. 13.00 og avslutter påfølgende dag kl.12.00. Overnatting kan bli avlyst på kort tid.

Mandag: Bli kjent og kart og kompass

Vi møtes ved parkering på Flatøy til det flotte turområdet Håøya og går tur innover og oppover gjennom skog og over myrer på fine stier. Vi har diverse bli-kjent leker underveis. Vi utforsker området og blir kjent med hverandre. Etterhvert går vi gjennom bruk av kart og kompass på tur. Vi leker, klatrer i trær og har det kjekt. 

Tirsdag: Ekspedisjon

Vi drar på ekspedisjon til Håøytoppen og deltakerne får prøve seg litt på kart selv. Vi ser på ruiner på toppen og kanskje vi går inn i den mørke tunnelen som ligger skjult nedenfor toppen. Vi tar med hodelykter! Pakk en tursekk med bla. en stor drikkeflaske med vann, god matpakke som skal holde hele dagen, sitteunderlag, ekstra sokker, en vindjakke, klær etter vær og gode tursko. 

Onsdag: Kajakk og lek i vannet! Ta med ekstra skift, gjerne ull. Det kan bli kaldt å leke i sjøen en hel dag!

Torsdag: Leirliv og allemannsretten

Vi møter kl. 13.00 i dag. Vi slår opp leir med lavvo og hengekøyer og tarper da vi har planer om å overnatte, under åpen himmel. Vi går gjennom allemannsretten og bålvettreglene. Vi griller et godt felles måltid med marshmallows til dessert!  Så koser vi oss rundt bålet med en quiz med premie! Ta med rikelig med drikkevann og klær etter vær. Ta gjerne med eget fiskeutstyr, hengekøye eller spikkekniv om du har selv. Ta ellers med det utstyr som kreves for en overnatting i naturen som liggeunderlag, en god sovepose, en god varm genser/dunjakke og ekstra klær samt frokost og lunsj til dagen etter . Dette blir spennende! Overnatting kan bli avlyst på kort varsel.

Fredag: Mer leirliv og ferdselskultur

Vi spiser en god frokost i soveposene og nyter en fin morgenstund mens vi snakker sammen om ferdselskultur. Vi leker, klatrer i trær og koser oss i området. Vi pakker ned leiren og etter en kort lunsj beveger vi oss mot hentig med stopp og lek underveis. Vi avslutter en kjekk uke med utdeling av diplom. Vi avslutter kl. 12.00.

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem

Utstyr: Trenger du å låne utstyr? Besøk Skattkammeret i Bergen eller Bua Frekhaug
Antall plasser: 20

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

Kontaktinformasjon: