Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE1 - FANAFJELLET, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
6. september 2020 kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

 

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING ( se nærmere om fremgangsmåten nedenfor*)

Oppmøtetidspunkt- og sted: Buss fra Bergen Busstasjon- Perrong P- kl. 1030. Retur til Bergen Busstasjon ca. kl. 1530.

Turledere: Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Eldfrid Vågane (tlf. 93002152), Bård Jebsen (tlf. 95035262), Martit Skotvoll (tlf. 97551264)

Turbeskrivelse: Etappe 1 starter på Krokeide og har sitt etappemål ved Fana kulturpark. Vi starter selve tur ved Austrevågen, bare noen hundre meter fra Breivik gård, også kjent som Ostegården, den som i 2018 mottok prisen for verdens beste ost. Turen starter på asfaltert vei til Austrevågen, før vi går over på tydelig sti i retning Stora Munketjørna. 

Kystfuruskogen i området er lys og åpen, og fra knappe 200 meter over havet er det storslått utsikt vestover mot Marsteinen, Sotra og Austevoll, men også innover og oppover mot høydene som venter på turen videre.

Like sør for Stora Munketjørna tar vi av til venstre i stikryss. Jubileumsstien går her like øst for Stora Munketjørna og følger fjellryggen nord for Brunane og Skarafjellet. Stien går her på mye bart fjell og er derfor lite tydelig i terrenget. Vi følger merkestikker. Strekningen fra Austrevågen til Skarafjellet har moderat stigning med enkelte bratte partier.

Like nord for Folldalshaugane møter vi sti i retning «Linken» Lyseskarfjellet (313 meter over havet). På dette strekket er det lagt flere nye klopper over spesielt våte partier med stor slitasje. Ved trappene nord for «Linken» følges Jubileumsstien til venstre i retning Fanavollen. Denne strekningen av etappen er stedvis noe krevende (løs stein og glatte røtter). Fra Fanavollen til Fana kulturpark følger vi asfaltert vei og fortau langs Krokeideveien til etappens mål.

Det anbefales godt fottøy til denne turen.

Du kan les mer om denne etappen på https://ut.no/turforslag/117892127/jubileumsstien-fanafjellet-etappe-1

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med: mat og drikke. 

Transport: Vi leieger inn buss som tar oss fra Bergen Busstasjon og tilbake. Tusen takk til GC Riber, som har støttet oss med penger til å bestille inn buss, slik at deltakere kommer seg trygt frem til stistart og hjem igjen.

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE1 - FANAFJELLET, moderat/middels tempo

  Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Eldfrid Vågane
  • Lise Sørfonn