Byfjellstrimmen, BLIR DU MED Å SJEKKE UT EMANUEL MOHNS UTSIKT FRA KVITEBJØRNEN?, Moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
7. juni kl. 10:00 - 16:30
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.  Grunnet smittevernhensyn har vi kanselert det opprinnelige turprogrammet. Vi prøver å gjennomføre 2 turer i uken i mai og juni mnd. Alle turene fremover krever påmelding. Turene blir lagt ut på nett fortløpende.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING

 

TUREN STARTER KL 10.00

 

Turbeskrivelse: Turen starter fra parkering utenfor Eidsvåg Legekontor og begynner med ca.1,5 km rolig stigning på asfalt opp til Nordenden og utløpet av Langevatnet. Straks vi kommer opp tar vi til venstre opp trappen ved utløpet av Langevatnet og fortsetter opp et noe bratt parti langs eggen mot Kvitebjørnen til Orretua 328 moh. videre til Dreggehytta og Emanuel Mohns utsikt 480 moh. Her tar oss en god pust i bakken og nyter den fine utsikten. Deretter går vi videre opp forbi Lavet 527 moh. til Rundemanen 568 moh. Vi følger grusveien fra Rundemanen ned til Eidsvågshytten hvor det blir en liten pause med en valgfri avstikker til Ranen 498 moh. for de som ønsker det før vi sammen følger stien til Jordalsskaret og videre ned til Jordalen. Dette partiet kan være noe sleipt ved vått føre og også noe krevende med flere høye trinn etter en lang dag på tur, vi tilpasser tempo etter gruppe og føre. Når vi kommer ned til Jordalen er det ca. 3 km med en forholdsvis flat asfalt etappe tilbake til parkering på Eidsvåg. Dette er ikke den mest tråkkede eller tilrettelagte ruten i Bergensfjellene så noe dårlig sti og bløte partier må påregnes. Vanntette fjellsko med høy ankel anbefales. Det er lagt ut noen hjelpetau på de bratteste partiene opp mot Kvitebjørnen så med hensyn til Covid-19 oppfordres det til å ta med og bruke hansker dersom man ønsker å benytte seg av disse. Dette blir en lang og fin tur med mye utsikt og inntrykk.

Trasé: Eidsvåg – Orretua - Emanuel Mohns utsikt – Lavet - Rundemanen – Eidsvåghytta – Jordalsskaret - Jordalen - Eidsvåg

Turledere: Dan Jørgen Sørheim (tlf. 93007183), Jan-Ole Dæhli (tlf. 46887577)

Oppmøte: Vi møtes på parkeringsplass utenfor Eidsvåg Legekontor kl. 09:45 (se kart)

Parkering: Utenfor Eidsvåg Legekontor

Stigning: Ca. 700 hm

Distanse: Ca. 14 km

Varighet: Ca. 6.5 timer

Gradering av turen: Middels

Vi oppfordrer til privat transport        

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke. 

 Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan-Ole Dæhli
  • Dan Jørgen Sørheim