Byfjellstrimmen, SØNDAGSTUR OVER VIDDEN, Moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
21. juni kl. 11:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.  Grunnet smittevernhensyn har vi kanselert det opprinnelige turprogrammet. Vi prøver å gjennomføre 2 turer i uken i mai og juni mnd. Alle turene fremover krever påmelding. Turene blir lagt ut på nett fortløpende.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING

 

Turbeskrivelse: Oppmøte på Fløyen - ØVRE STASJON - hvor du kan velge mellom å ta banen opp eller gå, det er 2,5 km fra Fløybanen nedre stasjon og opp til Fløyen. På grusveier og stier går vi over Rundemanen (568 moh), der vi passerer Jordalsskaret og Øvre Jordalsvatnet på vår vei mot Langelifjellet. Fra vannet og opp får vi rundt 150 høydemeter med bratt stigning før vi er på Vardegga (637 moh). Videre er det kupert terreng mot Borgaskaret og skaret ned mot Isdalen. Er sikten god har vi nydelig utsikt over byen store deler av turen. Etter vel 4 km på Vidden tar vi av stien mot Ulriken og begynner nedstigning mot Nedre stasjon Ulriksbanen hvor vi går via Turnerhytten og Indianerstien. Vi finner en passende plass for en god rast og tilpasser dette etter værforholdene. Kanskje det er mulighet for en varm og deilig vaffel på Turnerhytten som ofte er åpen på søndager. For de som parkerer i byen er det vel 2,5 km å gå fra Ulriksbanen til Bystasjonen langs Store Lungegårdsvannet.

Trasé: Fløyen - Rundemanen - Jordalsskaret - Langelifjellet - Vardegga - Borgaskaret - Turnerhytten - Indianerstien - Ulriksbanen Nedre stasjon

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Omar Ole Larsen (tlf. 95973173)

Oppmøte: Fløyen (se kart)

Parkering: Bergen sentrum alle perkeringshus

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 15 km

Varighet: Ca. 6 timer

Gradering av turen: Middels

Vi oppfordrer til privat transport        

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke. 

 Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Omar Ole Larsen
  • Linn Kristin Eidsvik
  • Hanne Brørs