Sommer Friluftsskole 1 på Askøy 10-13 år

Fellestur

Fra dato
22. juni kl. 09:00
Til dato
26. juni kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Bergen og Omland Friluftsråd
Turkode
7929
Dette arrangementet er over!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg, deltakerene tar ed egen niste hver dag og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en god start på sommerferien gjennom lek og det å være ute sammen med andre barn gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med.  

Oppmøte: Vi møtes hver dag ved parkeringsplass i Kollevågen klokken 09.00 og avslutter samme sted kl.15.00. Ved overnattingen er det andre tider, se e-post. På tirsdagen møtes vi utenfor Klatreparken Høyt og Lavt! Se e-post med mer informasjon.

Mandag: Bli kjent og kart og kompass

Vi drar til flotte Kollevågen! Vi møtes på parkeringsplassen og når alle er registrert starter vi med et ferdaråd. Vi har ulike bli-kjent leker og utforsker området. Ta med god matpakke, rikelig med drikkevann og badetøy! Det anbefales å pakke i en god tursekk og ha skotøy for terreng og tur.

Tirsdag: Klatreparken Høyt og lavt! Vi klatrer og koser oss mellom trærene! Møtes kl.10.00 utenfor Høyt og Lavt. 

Onsdag: Kart og kompass i området rundt og diverse leker.

Torsdag: Leirliv og allemannsretten

Vi slår opp en leir/camp for dagen og gjør klar for en overnatting under åpen himmel. Vi går blant annet gjennom allemannsretten,bålvettreglene og sporløs ferdsel. Vi lager et godt felles måltid. Ta med nok drikkevann til to dager og frokost og lunsj til dagen etter. Overnatting kan bli avlyst på kort varsel om det er veldig dårlig vær. Dette avgjør leirlederene når det nærmer seg og dere vil få nærmere beskjed. Vi griller marshmallows (leirleder har med til alle) og koser oss utover rundt bålet med en quiz med en premie. Ta gjerne med eget fiskeutstyr og spikkekniv om du har selv. Husk to matpakker til neste dag, en til frokost og en til lunsj. Og husk utstyr som kreves for en natt ute som liggeunderlag, en god sovepose og ekstra klær. Les mer her om hva DNT anbefaler for en overnattingstur om sommeren. Dette blir spennende!

Fredag: Mer leirliv og sporløs ferdsel

 Vi starter dagen med en morgendukkert! Så spiser vi en god frokost i soveposene og nyter en fin morgenstund mens vi snakker sammen om ferdselskultur og sporløs ferdsel. Vi bader, klatrer i trær og koser oss i området med diverse leker. Vi pakker ned leiren etter lunsj. Vi tar på hansker og gjør en liten innsats med å plukke litt søppel i området. Så føles det ekstra godt meg helg! Vi avslutter og deler ut diplomer til alle som har gjennomført Friluftsskole sammen med oss! Avslutter kl.12.00

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem, inkl. middag torsdag

Utstyr: Trenger du å låne utstyr?Besøk Bua på Askøy eller Skattkammeret i Bergen 
Antall plasser: 20 

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 10.juni til BHT via våre nettsider 

NB! Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

  

Kontaktinformasjon: