Sommer Friluftsskole 1 på Askøy 10-13 år

Fellestur

Fra dato
22. juni kl. 09:00
Til dato
26. juni kl. 15:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Barn, Friluftsskolen, Sommerleir
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Bergen og Omland Friluftsråd
Turkode
7929

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg som deltaker og for våre leirledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, har dagsopplegg og unngår samkjøring og å dele på utstyr. Mer informasjon kommer fortløpende, og programmet vil sannsynligvis endres underveis. Slik det ser ut nå oppfordres det til egen transport til og fra. 

Friluftsskolen er et ferietilbud på dagtid i nærmiljøet for barn i alderen 10-13-år. I samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd vil du som deltaker på Friluftsskolen få haugevis med kjekke opplevelser sammen med andre barn. Vi skal blant annet bli kjent med allemannsretten, få grunnleggende kartforståelse, ha spennende aktiviteter og få vennskap som varer! Dette blir supergøy så det er bare å melde seg på! 

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en god start på sommerferien gjennom lek og det å være ute sammen med andre barn gi et godt grunnlag for å øke videre interesse for friluftsliv. Friluftsskolen går over 5 dager og er åpen for alle mellom 10 og 13 år. 

Program: Dette kan endre seg, følg med. 

Oppmøte: Vi møtes hver dag klokken 09.00 og avslutter kl.15.00

Mandag: Bli kjent og kart og kompass

Vi drar til flotte Kollevågen! Vi møtes på parkeringspllassen kl.09.00. Vi har ulike bli-kjent leker og utforsker området. Vi går etterhvert gjennom grunnleggende kartforståelse og bruk av kompass. Etter en god lunsj drar vi på ekspedisjon i området. Dagen avsluttes etter et bad og vi drar hjemover ca. kl 15.00. Ta med god matpakke, rikelig md drikkevann og badetøy! Det anbefales å pakke i en god tursekk og ha skotøy for terreng.

Tirsdag: Lek og moro!Mer info kommer!

Onsdag: Topptur til Dronningen

Idag møtes vi ved Birkeli Gartneri hvor vi skal på tur til Dronningen. Vi bruker det vi gikk gjennom på mandag og får utdelt kart over området. På veien finner vi kanskje blåbær? Og vi prater underveis om sporløs ferdsel når vi er ute på tur. Vi koser oss hele dagen på tur og avslutter dagen samme sted kl.15.00. Ta med god niste, rikelig med drikke og klær etter vær. 

Torsdag: Leirliv og allemannsretten

Vi drar til Kollevågen og slår opp en leir/camp for dagen, vi henger opp hengekøyer i området rundt. Vi møtes i dag litt senere i dag ettersom vi skal overnatte. Vi går gjennom allemannsretten og bålvettreglene. Deltakere får prøve seg med opptenning av bål på godkjent bålplass og vi griller et herlig måltid. Ta derfor med det du selv ønsker å grille (om ikke du får annen informasjon fra leirlederene)  sammen med rikelig med drikkevann og klær etter vær. Overnatting kan bli avlyst på kort varsel om det er dårlig vær. Vi griller marshmallows (leirleder har med til alle) og koser oss utover rundt bålet med en quiz. Ta gjerne med eget fiskeutstyr og spikkekniv om du har selv. Husk to matpakker til neste dag, en til frokosr og en til lunsj. Og husk utstyr som kreves for en natt ute som liggeunderlag, en god sovepose og ekstra klær. Les mer her om hva DNT anbefaler for en overnattingstur om sommeren. 

Fredag: Mer leirliv og ferdselskultur

 Vi starter dagen med en morgendukkert! Så spiser vi en god frokost i soveposene og nyter en fin morgenstund mens vi snakker sammen om ferdselskultur og bålvett. Vi bader, klatrer i trær og koser oss i området med diverse leker. Vi pakker ned leiren etter en lunsj. Vi tar på hansker og gjør en liten innsats med å plukke litt søppel i området. Så føles det ekstra godt meg helg! Vi avslutter og deler ut diplomer til alle som har gjennomført Friluftsskole sammen med oss!

Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem, inkl. middag torsdag

Utstyr: Trenger du å låne utstyr?Besøk Bua på Askøy eller Skattkammeret i Bergen 
Antall plasser: 16 

Turledere/Leirledere: 4 stk.
Påmelding: innen 1. juni til BHT via våre nettsider 

NB! Les våre generelle villkår 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 135,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål? Send e-post hild.aase@dnt.no eller ring 55 33 58 21

  

Kontaktinformasjon: