Til Tvinnestølen i måneskinn.

Fellestur

Fra dato
30. oktober 2020 kl. 16:30
Til dato
1. november 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
839
Dette arrangementet er over!

Vi går i måneskinn fra Bavallen på føtter eller ski inn til Tvinnestølen. Lørdag går vi videre til Vola hvor vi innkvarterer oss.Lørdagens turmål er Kvitanosi, men ved krevende forhold eller dårlig sikt vil vi vurdere andre turmål. Lørdag kveld planlegger vi og en bedre middag med svineribbe og tilbehør på Volahytta. Søndag går turen over tilbake til Bavallen.

Dette er den mørke kalde årstiden, du trenger en god lykt !

Oppmøtested: ADO arena.
Oppmøtetidspunkt: kl 16:30
Avreise: Vi kjører i 2 privatbiler, turleder organiserer samkjøring.

Fredag: Vi stopper på Voss for en rask matbit, og fortsetter så til Bavallen. Det er ca 5-7 timer til inn til Tvinnestølem avhengig av vær, månelys og føre. Denne årstiden kan bety at turen går på føtter eller fjellski. Dette gir turleder beskjed om nærmere avreise. Hvis vi bruker ski, må de være ferdig smurt med blå ekstra og langfeller. Niste må ligge klar i sekken. Vi beregner å være fremme på Tvinnestølen etter midnatt.

Lørdag: Vi går først til Vola og innkvarterer oss der. Deretter er planen er å gå til Kvitanosi. Tidsforbruk mellom 5-7 timer/ ca 14 km, 800 m stigning. Lørdag kveld planlegger vi en bedre middag med svineribbe og tilbehør på Volahytta.

Søndag: Tilbake til Voss, vi går over Lønahorgi og avslutter turen i Bavallen. 15 km – 600 høydemeter

Mat: Lunch, middag og frokost på Volahytta er inkludert i prisen. Middag på Voss, brødmat til lunch/frokost, og mat på Tvinnestølen(som ikke har proviantlager) er ikke inkludert.

Hjemreise: Vi planlegger å være tilbake ved bilen senest kl 17.

Utstyr: Hodelykt, se ellers turlaget utstyrslister. Tvinnestølen har ikke nok senger, slik at noen må ligge på gulvet, ta derfor gjerne med sovepose. Turleder vil ta kontakt i forkant om tur gjennomføres med fjellsko eller på fjellski. Du må beregne noe plass til fellesutstyr i sekken. Se utstyrsliste for sommerfjellet Se utstyrsliste for vinteren

Gradering: Fysisk vanskelighet: Fredag 11km 1100 hm 6-8 timer. Lørdag  16 km 700 hm 6-8 timer. Søndag 16km 650hm. Teknisk vanskelighet: nivå 1

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Turen går på en årstid, om kveld/natt, og i et krevende terreng som kan gjøre at selv korte etapper kan ta lang tid. Turen egner best for de som har erfaring fra overnattingsturer vinterstid med fjellski og sekk. Ta kontakt med turleder før påmelding hvis du er i tvil om dette er rette turen for deg.

Korona: Turene tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT. For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Vilkår: Les generelle vilkår her. Prisen inkluderer turledelse og hytteovernatting med frokost, lunch og middag. All mat på Tvinnestølen må medbruinges av deltager selv, hytten har ikke proviantlager. Kostnader for bilkjøring fordeles mellom deltagere, og er ikke inkludert.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10.

Til Tvinnestølen i måneskinn.

Vi går i måneskinn fra Bavallen på føtter eller ski inn til Tvinnestølen. Lørdag går vi videre til Vola hvor vi innkvarterer oss.Lørdagens turmål er Kvitanosi, men ved krevende forhold eller ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Robert Hole
  • Fredrik G. Brun