Sensommerpadling i Aurland

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 16:00
Til dato
30. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Padletur, Telttur, Fjelltur, Kajakk, Padling, Fjellsportinteresserte, Aurlandsfjorden
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
843

På sensommeren håper vi på fint vær og deilig badetemperatur i Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Turen denne helgen blir en kombinert padle og fjelltur med fokus på å nyte naturen mens vi får jobbet med padlemusklaturen. 

Både Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden kan by på bølger og strøm med de rette forholdene, så for å være med på denne turen må du ha våttkort for padling, erfaring fra padling i bølger og vind, og kapasitet til å padle 25 km på en dag.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Fredag 28.8: Vi kjører privatbiler fra Bergen til Gudvangen. Oppmøte ved ADO Arena klokken 17. Overnatting på campingplass i Gudvangen fortrinnsvis i telt.

Lørdag 29.8: Før vi setter oss i kajakkene vil vi kjøre de fleste bilene til Aurland. Lørdag morgen padler vi fra Gudvangen med lunsjpause i Undredal etter ca 18 km. Videre har vi to alternativ, hvor det første er å padle direkte til Aurland (7 km). Alternativ to er å padle innom Flåm på vei til Aurland. Alternativ to er ca 12 km ekstra padling. Samlet sett blir det 25 eller 37 km padling denne dagen. Gruppens kapasitet, ønsker og "føreforhold" vil avgjøre lengden på padlingen. 

Fremme i Aurland får vi kajakkene på land, tar oss etter bad og setter oss i bilene. Herfra kjører vi opp på Aurlandsfjellet og parkerer. Fra parkeringen er det 400 meter å gå frem til teltplass på Høgåsen ca 850 m o.h. Teltplassen like under fjellet Prest (1478 m o.h.), har nydelig utsikt over Aurland og deler av dagens padleetappe. 

Søndag 30.8: Etter frokost blir det en fottur/ løpetur til Prest, med bading i Aurland, før retur til Bergen. 

Si i fra ved påmelding om du kan stille med bil, og har mulighet for å ta med telt. Oppgi hvor mange du har plass til i teltet og hvor mange kajakker du kan ha på biltaket. Tar du med egen kajakk så skal dette være en solid havkajakk. Redningsvest og egnede padleklær er selvfølgelig obligatorisk. 

Mat: Vi stiller med fellesmiddag lørdag. All annen mat som trengs må deltakeren ta med selv. Ta gjerne med brenner og kasseroller om du har. Alle tar med egen antibac. 

Kart: Turkart (Aurland). Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Pris: Prisen dekker overnatting på camping i Gudvangen, felles middag på lørdag og turledelse. I tillegg til turprisen vil det komme utgifter til transport (deltakerne spleiser per bil, ta utgangspunkt i 1 kr per km per passasjer).

De som ønsker å leie kajakk, må stå for leien selv. Nordic Ventures leier ut kajakker i Gudvangen hvor turen starter. Ifølge prislisten på nett tar de 1295 for to dagers leie, inkludert nødvendig utstyr. Se link til Nordic Ventures: https://nordicventures.com/ 

Generelle vilkår ved påmelding

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10.

 

Sensommerpadling i Aurland

På sensommeren håper vi på fint vær og deilig badetemperatur i Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Turen denne helgen blir en kombinert padle og fjelltur med fokus på å nyte naturen mens vi ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Cathrine Horn
  • Njål Farestveit