Solnedgang på Ulskebjørnen på pinseaften (19-30 år)

Fellestur

Dato
30. mai kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Ulskebjørnen er kanskje en av Bergens luftigste turer, kombinert med fantastisk nordvestlig utsikt er dette den perfekte kveldsturen når det meldes sol og varme i pinsen.

Turen starter bratt og vi får raskt mye luft under oss. Når vi når målet Ulskebjørn er solnedgangen i gang og vi kan slappe av med en god mat pause, mens vi nyter solnegangen. Dette er en tur som gir mulighet for melkesyre og flotte naturopplevelser.

Oppmøtested: Rema 1000 Eidsvåg

Oppmøtetidspunkt: Lørdag 30.mai kl 20.00

Avreise: Fra Rema er det ca 2,8km til starten på stien. Det går ikke buss på denne strekningen denne dagen, vi kjører fra Rema og til starten på stien.

Turbeskrivelse: Vi starter på ca 170moh ved toppen av Vinddalsveien, herfra går vi nordøst opp til Setervatnet på 254moh. Når vi kommer til demningen endrer vi retning mot øst da vi starter på stigningen opp til Stangelifjellet, 418moh. Her tar vi en pust i bakken og ser på utsikten over Vinddalen og Eidsvåg. Dette markerer og starten på den luftigste strekningen på turen.

Terrenget blir mer variert, og vi er ferdig med de tyngste høydemeterne. Før vi starter på siste stigning går vi igjennom turens bløteste parti (her er det anbefalt å ha vanntette sko, eller være spretten). Når vi har nådd toppen av denne stigningen er vi nesten fremme ved målet, da er det bare litt slak nedoverbakke før vi er på utsiktspunktet.

Antatt ankomst på utsiktspunktet er litt før kl 22.00. Vell fremme på utsiktspunktet er tar vi en god pause, spiser me brakt niste og ser på solnedgangen. Solen går ned 22.47 denne dagen. Vi starter nedstigningen når solen forsvinner fra Ulskebjørnen.

Det er flere mulige stier ned fra Ulskebjørn, vi velger den med de beste utsiktspunktene, dette er også den bratteste. Stien er god, tørr og går delvis innom skogen.

Totalt er turen ca 6km og vi regner med å bruke 3 timer pluss pausen på Ulskebjørnen.

Hjemreise: Klokken vil trolig nærme seg midnatt før vi er tilbake ved bilene.

Hvem passer denne turen for: 19-30 år

Mat: Alle må ta med seg egen mat og drikke.

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Ta med varmeklær og sitteunderlag til pausene, det kan bli kaldt. Vi prøver å gjennomføre turen uten hodelykt, men alle må ha med hodelykt i beredskap.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår her. 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Gradering: Middels

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. Silje.valla@dnt.no eller på tlf: 90 93 92 64

Påmeldingsfrist: 29. mai 2020

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Henrik Røssevold Taule