Skåla og Eggenipa

Fellestur

Fra dato
7. august 2020 kl. 08:00
Til dato
8. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Topptur, Skålatårnet, Eggenipa, Skålabu, Skåla, Eggenibba, Eggjenibba
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Sunnmørsalpane (se kart)
Turkode
225
Dette arrangementet er over!

Kan vi klare to av de flotteste toppene på Vestlandet på 2 dager? På fredag tar vi turen opp Norges lengste motbakke til toppen av Skåla, 1843 moh. Her står Skålatårnet som er en av DNTs mest særegne selvbetjeningshytter og nye Skålabu.Ingenting kan måle seg med verken solnedgangen eller soloppgangen der oppe. Utsikten mot Lodalskåpa og Jostedalsbreen er enorm. 

Lørdag går vi over flotte Eggenipa (Eggjenipa) på 1338 moh. Fjellet er et markant landemerke i Byrkjelo og Jølster Kommune. 

Oppmøtestad: Lungegårdskaien, stor parkering ved Amalie SKram VGS og ADO svømmehall

Oppmøtetid: Oppmøte fredag 7. august kl. 08.00 Avreise kl 08.15 i privatbilar. Turleder koordinerer samkjøring. Vi trenger flere sjåfører pga avstandskrav på 1 meter. 

Turskildring:

Fredag: Vi kjører til Loen i privatbilar og parkerer ved Tjugen og starter turen til Skålatårnet. Vi går opp de flotte steintrappene til toppen av Skåla, hvor vi forhåpentligvis får nyte en fin solnedgang. Vi overnatter på Skålabu som er en av de mest spektakulære DNT-hyttene i Norge. Turen til toppen er kjent som Norges lengste motbakke og krever god motbakkeform..

Lørdag: Tidlig start! Vi går alle trappene ned, kviler knærne og tar en god matpause, pakker i bilene og kjører inn til Øvredalen hvor turen til Eggenipa 1338 moh. starter. Vi starter turen på 560 moh. Mot toppen er det lett klyving og klatring med kjetting å holde seg i. Det er trygt å ferdes, men kan kjennes veldig luftig. Turen krever god balanse og god form. Turen tar mellom 4 og 6 timer avhengig av om vi går over eggen eller snur på toppunktet. Les mer om Eggenipa her. 

Hjemreise lørdag: Ankomst i Bergen sent på kvelden.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Middag fredag og frokost/lunsj ingredienser lørdag tar vi fra proviantlageret på Skåla. Brød og eventuelle spesial diett må medbringes av de som ønsker/trenger dette. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Husk badetøy og håndkle!

Pris: Kr. 1350,- for medlemmer, kr. 2050,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke allerede er medlem. Prisen inkluderer godkjente DNT-turledere, overnatting på Skåla. Middag fredag, frokost og lunsj lørdag er inkludert på Skåla. Brød må medbringes av de som ønsker dette.  Sikkerhetsutstyr blir koordinert av turleder. Reise kommer i tillegg. Ved påmelding, skriv i kommentarfelt om du disponerer bil og hvor mange du har plass til med 1 meters avstand mellom.Hver enkelt passasjer betaler kr 600,- til sjåføren for transport tur-retur Bergen. I tillegg kommer ferje på ca 70 kr tur-retur.

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 
 

 

 


 

 

 

Skåla og Eggenipa

Kan vi klare to av de flotteste toppene på Vestlandet på 2 dager? På fredag tar vi turen opp Norges lengste motbakke til toppen av Skåla, 1843 moh. Her står Skålatårnet ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Birgithe Roald
  • Linn Kristin Eidsvik