Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE 6 OG 7, ÅSANE OG ULSETVARDEN moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
4. oktober kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING 

Oppmøtetidspunkt- og sted: Kommer mer informasjon...

Turledere: Kommer mer informasjon...

Turbeskrivelse: Etappe 6 starter på Rolland på gangveg ved Barkaleitet borettslag, og har sitt etappemål i kulturlandskapet ved Myrdalsvegen. Vi starter selve turen ved informasjonstavlen for Jubileumsstien på gangvei ved Barkaleitet. Strekningen fra Rolland til Myrdalsvegen går langs asfaltert gangveg og er universelt utformet. Ved etappens ende går vi rett over i etappe 7 Ulsetvarden.

Turbeskrivelse: Etappe 7 starter på Myrdal i Åsane (Myrdalsvegen) og har sitt etappemål i Støbotn (endeholdeplass for buss). Vi forsetter turen fra Myrdalsvegen. Her følger vi sti gjennom et kulturlandskap som er tilrettelagt for utbygging. Ved Raunhaugen går stien langs plantefelt mot Ulsetvarden (288 meter over havet). Vi får utsikt både mot nord og sør, over det sentrale Åsane. Fra Ulsetvarden følger vi Jubileumsstien videre i nordlig retning. På dette strekket er det en del mindre myrområder, og stien er derfor enkelte steder bløt.

Like sør for Novarden tar jubileumsstien av til høyre og går ned gjennom plantefeltet. Her er det utført omfattende hogst, og området er nå nyplantet. Vi følger merking gjennom plantefeltet til skogsvei som fører til Søre Toppe.

Når vi møter skogsveien, får vi flott oversikt over både kulturlandskapet og de tette konsentrasjonene av blokk- og småhusbebyggelse. Det du har utsikt til, kan på mange vis beskrives som et møte mellom ny og gammel tid.

Fra Søre Toppe følger vi Toppevegen og videre ned Sollsmittet. Herfra følger vi hovedveien til Nordre Toppe (Toppe senter) og Slettestølsvegen. Herfra går vi til høyre og går gjennom tunnel til Støbotn, som er etappemål.

Du kan les mer om disse etappene på https://ut.no/turforslag/117892185/jubileumstien-asane-etappe-6 og https://ut.no/turforslag/117892201/jubileumstien-ulsetvarden-etappe-7

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke. 

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon: