Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR TRASE 8 - BAUGTVEIT/FALKANGER/HORDVIK - moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
11. oktober kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING

 

Oppmøtetidspunkt- og sted: Buss fra bergen Busstasjon - Perrong P - kl. 1030. Bussen stopper på Åsane terminal for plukk opp ca kl 10.40. Retur fra Tellevik til Bergen Busstasjon kl 15. Stopper også da på Åsane Terminal. Vi anbefaler munnbind til bruk på bussen. 

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Ole Omar Larsen (tlf. 95973173), Berit Garmann (tlf.  99574547), Lise Sørfonn (tlf.  92899457)

Turbeskrivelse: 
Etappe 8 starter i Støbotn (busstopp) og har sitt etappemål på Tellevik kai, som også er Jubileumsstiens etappemål i nord. Fra busstopp i Støbotn krysser vi Salhusvegen ved gangfelt og følger gangvei til Baugtveitvegen. Baugtveitvegen følges forbi Hitland og opp til Baugtveit (ca. 1,4 km). Her blir vi omgitt av vakkert kulturlandskap som fremdeles holdes i hevd. Høgstefjellets (464 moh.) gråsvarte stup danner en mektig kulisse i øst, og jo lenger du fjerner deg fra bilveien mellom Salhus og det sentrale Åsane, desto fjernere blir opplevelsen av sivilisasjon. Baugtveit er en gammel fjellgård som alltid har nytt godt av sin lune plassering  under relativt høye og til dels alpine fjell.

Fra Baugtveit går vi videre på grusvei til Baugtveitstemma. Fra Baugtveitstemma følger vi sti inn mot Vassbotn og opp gjennom planteskogen mot Nonsteinen. Her møter vi sti fra Høgstefjellet og Tellevikafjellet. Jubileumsstien fortsetter her i nordlig retning ned mot Sætregården og Falkanger. Vi tar en liten avstikker fra stien, vel 500 meter, og går bort til Tellevikfjellet for en rast og nyte utsikten. Også her går stien for en stor del gjennom planteskog.

Stien fra Baugtveitstemma til Sætregården er ganske våt og noe ulendt enkelte steder. Ved Sætregården møter Jubileumsstien Postvegen og går nå på grusveg til turparkering på Falkanger. Fra Falkanger følger Jubileumsstien Postvegen gjennom et flott kulturlandskap ned til Hordvik og Tellevik kai som er denne etappens mål og Jubileumsstiens mål i nord.

Ca 7 km tur totalt, høydemeter ca 380

Du kan les mer om denne etappen på https://ut.no/turforslag/117892202/jubileumsstien-baugtveitfalkangerhordvik-etappe-8

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke, sitteunderlag og ekstra bekledning.

Transport: Vi leieger inn buss som tar oss fra Bergen Busstasjon og tilbake. Tusen takk til GC Rieber fondene, som har støttet oss med penger til å bestille inn buss, slik at deltakere kommer seg trygt frem til stistart og hjem igjen.

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Omar Ole Larsen
  • Berit Garmann
  • Linn Kristin Eidsvik
  • Lise Sørfonn