Tur til Skavlabu Turisthytte - hyttevert ønsker velkommen!

Fellestur

Fra dato
15. august 2020 kl. 15:00
Til dato
16. august 2020
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Stølsheimen, Matmedutsikt
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Turområde
Nordhordland, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kombinasjonen av flott natur, god mat og godt selskap er perfekt. Nordhordland Turlag inviterer til overnatting og felles middag på Skavlabu turisthytte i Modalen. Vi stiller med hyttevert som organiserer oppholdet på hytta. Dette er ein lett høgfjellstur, lågterskel for å vere med og til å klare for dei fleste. Vi inviterer alle til å vere med på et hyttebesøk med høg sosial faktor og god  middag. Dette er et opplegg som passer veldig bra for de som ønsker å bli bedre kjent med en DNT-hytte. Siden det i år er restriksjoner på antall besøkende, så er det glimrende anledning til å besøke hytten da det vil være mye ledig kapasitet selv med denne gruppen. 

Oppmøte: Dere svinger av E-39 rett før Masfjordttunellen dersom dere kommer fra syd. Ta innover anleggsvei, ca 18 km til demningen til endes på veien. Derfra ca 1,5 timers gange opp til Skavlabu der hyttevert tar i mot dere. Alle går på egenhånd opp på godt merket sti. Vi kan anbefale avgang fra demningen ca kl 15.30 så er det kanskje andre som legger avgårde omtrent samtidig.  

Turavgift: kr 550,- for medlemar i DNT og kr 900,- for ikkje-medlemar.  Meld deg inn her dersom du ikkje er medlem  Turavgifta inkluderar overnatting på turisthytta, tre-retters middag, uttak av hyttas proviantlager av kaffi, te og tørrmat til frukost og niste, vertskap og tilrettelegging av turopplegget.

Les meir om turen her. Turen vurdert som enkel med beskjeden oppstigning på ein godt brukt og t-merka sti. 

Søndag kan de som vil bli med på tur til Sørdalsnuten, det høyeste fjellet i Alver kommune. Ordføreren er med på søndagsturen. Da må dere returnere til demningen, ca èn times gange, deretter kjøre noen få km utover dalen igjen til startstedet for turen til Sørdalsnuten hvor dere møter turledere og andre deltakere. Hytteverten på Skavlabu blir også med på søndagsturen. 

Om turen søndag kan du lese mer om her. På samme side melder du deg på søndagsturen. 

Ta med på turen:

Mat: Eventuelt niste til turen inn lørdag, brødmat til søndag, drikke og noko godt attåt.
Utstyr: Gode, stabile tursko/fjellstøvlar,  varmt og vindttett tøy, og sovepose/lakenpose, og hovud-/lommelykt. Sjå turlaget si pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår for å delta på tur – må lesast av alle deltakaraneLes generelle vilkår  og Bergen og Hordaland Turlag sine generelle vilkår for å delta på tur.

 

Tur til Skavlabu Turisthytte - hyttevert ønsker velkommen!

Kombinasjonen av flott natur, god mat og godt selskap er perfekt. Nordhordland Turlag inviterer til overnatting og felles middag på Skavlabu turisthytte i Modalen. Vi stiller med hyttevert som organiserer ...

Kontaktinformasjon: