Overnattingstur til nydelige Breidablik - for spretne barn og voksne.

Fellestur

Fra dato
7. august 2020 kl. 09:30
Til dato
9. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Barn, Hyttetur, Familie, Bading
Arrangører
Nordhordland Turlag, Barnas Turlag Nordhordland , Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med Turbo og Barnas Turlag Nordhordland til vakre Breidablik i Kvam. Det blir to overnattinger i den flotte nye-hytta som blei åpna i fjor. Breidablik er et av landets mest egenartede hytteanlegg med en fantastisk beliggenhet og et stort rundskue. Hytteanlegget er livsverket til kvemmingen Bjarne Huse. Han har brukt all sin fritid gjennom flere tiår til å skape dette spesielle stedet, sammen med sin kone Anne Marit.

 

Vi går fra Fitjadalen, ved Øystese. Turen starter ved stor parkeringsplass i øvre enden av Fitjadalsvatnet, først noen hundre meter på grusvei innover dalen, like etter brua over elva Kjølo er det skilta mot Breidablik opp til høyre. Vi følger den T-merka stien bratt oppover gjennom skogen i Håsetdalen. Først i tett barskog, før den fortsetter bratt oppover i mer åpen løvskog. Fra Spøtaskarv blir det litt åpnere i dalen opp mot stølen Håsete, ca 760 moh. På den gamle stølen tar vi en passelig pause. Der er det friskt vann i bekken og vi kan drikke oss utørste og fylle på vannflasker. Kanskje noen til og med vil kjøle seg ned med et friskt bad?

Siden går vi videre på god sti oppover og forstsetter stigningen. Vi får stadig bedre utsikt. Så kommer vi opp til Vindskjerleitet, ca 1100 moh., og en liten hytte som heter Vindskjer. Her er stiskille mot Skrott. Men vi fortsetter rett bortover Vindskjersleitet (der vi kan skimte Breidablik hvis vi får godvær). Nordover langs Steinatjørn følger vi varder og tørrmurte trapper til vi etter kort tids gange ser hyttetunet og den krokete porten. Å gå gjennom porten, en diger, knoklete trerot, er som å tre inn i et eventyr. Breidablik er en forunderlig opplevelse fylt av kreativitet og kjærlighet til naturen. I det lille vannet midt i tunet kan man igjen få kjølt seg ned etter turen. Vi avslutter dagen med en deilig middag av det som proviantlageret har å by på.

Lørdag er det tid for oppdagelser. Det er mye spennende å se og utforske på Breidablik, og området innbyr til mange slegs leker. Blandt annet finner vi sikkert snøfonner i nærheten så det kan være fint å ta med rumpeakebrett eller noen gode plastposer. Vi legger også opp til en utflukt til Geitafjell eller Skrott. Søndag pakker vi sekkene våre og vasker oss ut av hytta, etter en god frokost. 

Denne turen passer for barn fra 10 år og oppover. Velkommen på tur!

Oppmøte i Knarvik kl 09.30 på fredagen. Kjøring i egne biler til Øystese og Fitjadalen. Turleder vurderer og organiserer evt. felleskjøring.

Utstyr:  Pakk sekken for tur i sommerfjellet, men vær oppmerksom på at det kan bli kaldt og vindutsatt på hoyfjellet også om sommeren. https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder.

Mat: Ta med god niste, drikke - og gjerne litt snacks lett tilgjengelig underveis. En kopp kan være kjekt å ha til påfyll fra en elv eller fjellbekk. Mat på hyttene og niste til hjemturen er inkludert i prisen.

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår.

Kart: Voss, Norge-serien 10038 (1: 50 000). Kart og turutstyr kan kjøpes i turbutikken i Marken eller hos Sport Norge Atleten i Knarvik Senter. Medlemskap i DNT gir rabatter.

Overnattingstur til nydelige Breidablik - for spretne barn og voksne.

Bli med Turbo og Barnas Turlag Nordhordland til vakre Breidablik i Kvam. Det blir to overnattinger i den flotte nye-hytta som blei åpna i fjor. Breidablik er et av landets mest ...

Kontaktinformasjon:

  • Vibeke Døsvik Haukeland
  • Tlf. 92284634

Turledere:

  • Geir Morten Utskot
  • Vibeke Døsvik Haukeland