Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE 5 - VIDDEN, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
27. september kl. 09:30 - 18:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Til opplysning: 

BUSSENE SOM FRAKTER OSS TIL OG FRA START OG SLUTTPUNKT BERØRES IKKE AV STREIKEN.

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING (Se nærmere om fremgangsmåten nedenfor*)

Oppmøtetidspunkt- og sted: Buss fra bergen Busstasjon - Perrong P - kl. 0930. Retur til Bergen Busstasjon kl 18 og ca. 1930. Vi anbefaler munnbind til bruk på bussen. 

BUSSENE BLIR IKKE BERØRT AV STREIKEN.

Turledere: Jørund Raukleiv Strømsøe (tlf. 95069220), Jørgen Fagerbakke (tlf. 99353947), Berit Garman (tlf. 99574547), Linn Eidsvik (tlf. 93469296) Lars Pesch (tlf.90280109) og Lise Sørfonn (tlf. 92899457).

Turbeskrivelse: Etappe 5 er Jubileumsstiens lengste og kan beskrives som stiens høyfjellstur. En stor del av turen går over «Vidden».

Turen er lang, men har ikke spesielt krevende terreng. Når du først er kommet opp på høyfjellet, er det stort sett flatt, fint og lett å gå. Turens høyeste punkt er Hauggjelsvarden (674 meter over havet). Dette er også det høyeste punktet på det man regner som Byfjellene. Her er det flott utsyn i alle retninger, ikke minst ned til de frodige jordbruksgrendene i Arnadalen, Lone, Hauge og Borge.

Fotturen starter ved busstopp på Søylen (Hardangervegen) og har sitt etappemål på Rolland i Åsane.

Fra Søylen går vi i skogkanten langs Hardangervegen og følger gang- og sykkelveg og til vi tar til venstre inn Brattlandsvegen. Ved Øvre Brattland følger vi turvei til vi møter sti opp mot Hauggjelsvarden. Stien mot Hauggjelsvarden er bratt og tung, men turen går i et fint kulturlandskap, opparbeidet med enkle redskaper i et til dels uveisomt terreng gjennom en mannsalder.

Vi tar såklart en pust i bakken underveis og nyter utsikten etter hvert som vi legger legger høydemeterne bak oss. 

Vel oppe ved Hauggjelsvarden vil du etter hvert møte på sti fra Ulriken over Vidden. Vi legger i vei i retning Borgaskaret, Alfjellet og Langelifjellet.

Ved stikryss på Langelifjellet tar vi av til høyre opp skråningen til Grønetua. Herfra følger vi sti langs Vardegga mot Vikinghytten. Det er fremdeles barskt høyfjellsterreng, lett og lystig når solen skinner, eller krumbøyd standhaftig i regn og ruskevær. 

Ved Vikinghytten starter nedstigningen til Åsane og Rolland. På denne strekningen er det endel opp og ned som siden vi nå har lagt bak oss mange kilometer kan vært tungt. Fra Vindalskaret får vi et flott og dramatisk utsyn ned i Vindalen.

Siste del av turen (fra Storsåta og ned til Rolland) har en del våte partier og kan være relativ seig og hard. Det anbefales å ha godt fottøy for denne etappen.

Du kan les mer om denne etappen på https://ut.no/turforslag/117892148

Høydemeter: ca. 900hm                                                                               Antall timer eksklusive bussforbindelsen: 8-9t

Vi gjør oppmerksom på at denne turen blir vurdert som ektra krevende. Den går ikke i et rolig tempo, men middelshastighet. Distansen er svært lang og det er mange høydemeter.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  Godt med mat og drikke, sitteunderlag og ekstra bekledning. Dette er en lang og krevende tur, så ta med nok mat og klær. Det begynner å bli mørkt på kveldstid nå og det kan helt klart være en fordel med hodelykt på siste del av turen. 

Transport: Vi leier inn buss som tar oss fra Bergen Busstasjon Perrong P og tilbake. Tusen takk til GC Rieber fondene, som har støttet oss med penger til å bestille inn buss, slik at deltakere kommer seg trygt frem til stistart og hjem igjen.

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE 5 - VIDDEN, moderat/middels tempo

Til opplysning:  BUSSENE SOM FRAKTER OSS TIL OG FRA START OG SLUTTPUNKT BERØRES IKKE AV STREIKEN. Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørund Raukleiv Strømsøe
  • Berit Garmann