Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE 4 - FUREDALEN, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
20. september kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING (Se nærmere om fremgangsmåten nedenfor*)

Turene var fulltegnet, men vi har fått inn ekstra turledere og booket ekstra buss, så da har vi fått plass til flere deltagere! Velkommen til å melde deg på.

Oppmøtetidspunkt- og sted: Buss fra Bergen Busstasjon, Perrong P, kl. 1030. Retur til Bergen Busstasjon ca. kl. 1530. Bussen stopper på Nesttun på vei hjem. Vi anbefaler munnbind til bruk på bussen.

Turledere: Lise Sørfonn (tlf.  92899457), Dennis Huiskens ( tlf.  90189448), Sabine Koch (tlf.  48341105), Bård Jebsen, Geir Tjore

Turbeskrivelse:

**OBS! Det rapporteres om veldig vått terreng! Gode sko/støvler/gamasjer blir nødvendig. Bruk ullsokker, ikke bomull, og ha med skifte!**

Etappe 4 starter på turparkering ved Myrdalsvatnet og har sitt etappemål på Søylen (busstopp) i Hardangervegen. Vi starter turen langs Myrdalsvatnet. Etter å ha gått rundt 1,4 km, tar vi av til høyre i stikrysset. Etter en liten stund tar jubileumsstien oss videre inn til høyre på en traktorvei, hvor selve turen i terrenget tar til. Her begynner en litt mer krevende del av etappen. Det blit flott utsikt mot Bjøllebotn og Birkelandsfjellet som er tredje etappe av Jubileumsstien. Nå kommer vi raskt inn i selve Furedalen, som er dalføret som strekker seg mellom Totlandsfjellet i øst og Stordalsfjellet/Flåfjellet/Skavdalsfjellet i vest. 

Turen går nå langs et elvefar, og etter en slak bakke, krysse vi elven og følge ytterkanten av myren.

Fra sør stiger Furedalen fra rundt 100, til om lag 300 meter over havet på midten, før det går gradvis nedover igjen. Furudalsvatnet, som vi passerer på vestsiden, ligger lunt og idyllisk plassert mellom to fjellrygger, 167 meter over havet. Omgitt av høye fjell og furuskog, og med utsikt over glitrende vann, er det lett å mane frem følelsen av villmark på denne etappen.

Du kan les mer om disse etappene på https://ut.no/turforslag/117892147/jubileumstien-furedalen-etappe-4

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke. Ekstra skifte i ull.

Transport: Vi leieger inn buss som tar oss fra Bergen Busstasjon og tilbake. Tusen takk til GC Rieber fondene, som har støttet oss med penger til å bestille inn buss, slik at deltakere kommer seg trygt frem til stistart og hjem igjen.

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Byfjellstrimmen, JUBILEUMSTUR ETAPPE 4 - FUREDALEN, moderat/middels tempo

Jubileumsstien – Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sabine Koch
  • Dennis Huiskens
  • Geir Tjore
  • Lise Sørfonn
  • Bård Jebsen