Hallingskarvet på langs

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 16:00
Til dato
2. mai kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Orientering, Telttur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
827

Vi starter turen fra togstasjonen på Finse 1222 meter over havet, og ender opp på Geilo eller Ustaoset avhengig av føreforhold. Hallingskarvet ruver høyt i landskapet og ved klarvær kan man se Jotunheimen, Gaustatoppen, Hårteigen og Hardangerjøkulen fra et nytt perspektiv.

Oppmøtested: Bergen Togstasjon
Oppmøtetidspunkt: 30.04.2021 kl.15:30: Mer info sendes ut i god tid før turen
Avreise: Tog fra Bergen til Finse: Mer info sendes ut i god tid før turen
Retur: Tog fra Geilo/Ustaoset til Bergen: Mer info sendes ut i god tid før turen

Deltaker står selv for bestilling og betaling av togreise.

Turbeskrivelse:

Dag 1: Vi tar toget fra Bergen til Finse fredags ettermiddag å forsøker å spise litt av den første stigningen oppover mot hallingskarvet før vi slår opp telt.

Dag 2: Vi setter kursen videre opp på platået, selv om turen går oppå et platå, er det kupert terreng. Halvveis på turen når vi turens høyeste punkt Folarskardsnuten 1933 moh. før vi tar oss ned i skaret til Lordehytta (nødbu). Hvor vi finner en passende plass for andre overnatting. 

Dag 3: Vi fortsetter opp igjen på plattået og går rettning Geilo (Ustaoset). Ved godt vær er det en utsiktstur utenom det vanlige med Jotunheimen, Gaustatoppen og Hardangerjøkulen som potensielt blikkfang. Dersom Geilo blir endelig destinasjon kan vi se fram til en fin nedkjøring til Geilo de siste 13 km av denne etappen.

Dag 1: ca. 4km, 250hm og 2,5 time
Dag 2: ca. 18km, 950hm og 8 timer
Dag 3: ca. 27km, 650hm og 8 timer 

Totalt: ca. 50km, 1.974hm og 18,5 timer + 2.471m nedstigning. Se ruteprofil her.

Mat: Ingen felles mat. Vi anbefaler enkel middag som "Real Turmat". Ta også med frokost, god nistepakke og snacks etter ønske.

Utstyr: Sender/mottaker søkestang og spade er obligatorisk, dette kan leies av turlaget, leie er inkl. i påmeldingsavgift. Ta med fjellski med stålkanter og feller, ingåtte sko og staver med trinser. og det man måtte trenge for overnatting i vinterfjellet. Sørg for å ha litt ledig plass i sekken til fellesutstyr som fordeles på deltakere. Se utstyrsliste for vinteren

Gradering: Krevende

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Basisferdigheter. Du må være i god form, ha fjellski med stålkanter og erfaring med lengre skiturer (20 km+) i kupert terreng med sekk, samt erfaring med overnatting i snø. Turen vil foregå i moderat til raskt fjellsport-tempo med lange økter og korte pauser.

Korona
Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  
For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: Prisen inkluderer Turledelse av DNT godkjente vinterturledere og leie av eventuell personlig skredutstyr.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Anbefalt kart for turen er Turkart varenummer 2517 - Hallingskarvet 1:50.000.

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Velkommen med på tur!

Hallingskarvet på langs

Vi starter turen fra togstasjonen på Finse 1222 meter over havet, og ender opp på Geilo eller Ustaoset avhengig av føreforhold. Hallingskarvet ruver høyt i landskapet og ved klarvær kan man se Jotunheimen, ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Dan Jørgen Sørheim