Avlyst Med fjellski og pulk på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
12. mars kl. 16:00
Til dato
14. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Pulktur, Fjellski, Telt
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
821
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Drømmer du om langstrakte, snødekte vidder med fjellski og pulk? Bli med på en lang pulktur på vakre Hardangervidda øst! Denne helgen legger vi bak oss ca. 45 kilometer fra Finse til Ustaoset. Med vind i ryggen og sol i ansiktet kan dette bli et vintereventyr du sent vil glemme! Vi fyller pulken med nødvendig utstyr for å overnatte i vinterfjellet og for dem som ønsker en ekstra utfordring kan vekten tynges ned av god mat og drikke til turen og fellesskapet.  

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Gradering
Fysisk vanskelighetsgrad: Krevende: 25-30 km/dag og ca. 8 timer/dag med fullastet pulk; 
Teknisk vanskelighetsgrad: Ikke skredterreng, KAST klasse 0: terrenget er lett kupert og følger kvistet løype.   
For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering

Turbeskrivelse
Fredag: Avreise fra Bergen med tog. Fra Finse stasjon spenner vi på oss skiene og finner en egnet plass sør for Finsevatnet til å slå opp telt. 

Lørdag: Nesten morgen venter en lang dagsetappe fra Finse forbi Krækkja i retning Lægereidstølen. Fra Finse til Krækkja er det 26 km og turen går i lett kupert terreng. Videre fra Krækkja går vi østover til Lægereidstølen hvor vi etterhvert finner oss en teltplass. Denne etappen blir ca 3-4 km.

Søndag: Siste etappe går fra teltplassen til Tuva (12 km) hvor vi tar oss en pause og nyter de nydelige vaflene på Tuva turisthytte. Underveis fra Tuva til Ustaoset (8 km) passerer vi Ustetind (1376 moh) som kan være verdt et besøk dersom tid og krefter strekker til. Nedkjøringen til Ustaoset byr på ca 300 høydemeter med fine bakker, en herlig avslutning på en nydelig helgetur på Hardangervidda. 

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon.
Oppmøtetidspunkt: Fredag ettermiddag senest kl.1545, vi tar toget 15:58.
Avreise: Med tog fra Bergen til Finse. 
Retur: Med tog fra Ustaoset til Bergen kl.16.16, ankomst Bergen 19.16.

Mat: Felles middag lørdag (tilpasses evt. matallergier og -intoleranser i gruppen, gi beskjed ved påmelding). Middag på fredag, frokost, lunsj og snacks til turen må deltakerne ta med selv. 

Utstyr: Se pakkeliste fra DNT. Turen krever fjellski med stålkant og pulk med enten stivt- eller taudrag. Skismøring vil kunne være tilstrekkelig, men feller anbefales til et par brattere bakker. Vi fordeler deltakerne på teltlag som deler på telt og kokeutstyr. Spar plass i pulken til noe fellesmat til middag på lørdagen. 

Vilkår: Les generelle vilkår 

Pris: Prisen inkluderer turlederlse, togbillett tur/retur Bergen-Finse og Ustaoset-Bergen, pulkbillett og felles middag lørdag. Deltakerne betaler selv dersom man ønsker å reise på et tidligere tidspunkt på fredagen eller senere på søndagen. Felles middag på lørdagen er inkludert. Øvrig mat må medbinges av hver enkelt.  

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55304850

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Med fjellski og pulk på Hardangervidda

Drømmer du om langstrakte, snødekte vidder med fjellski og pulk? Bli med på en lang pulktur på vakre Hardangervidda øst! Denne helgen legger vi bak oss ca. 45 kilometer fra Finse ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Njål Farestveit
  • Cathrine Horn