Padlekurs: NPF Elvepadling på Voss (16-30 år)

Kurs

Fra dato
14. august kl. 08:00
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Elvepadling, Kajakkurs, Aktivitetskort, Elvepadlingskurs
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
547
Dette arrangementet er over!

Er du higen på å padle ned en elv? Styre elvekajakken nedover et stryk? Lære "eskimorulle? Da bør du bli med oss til Voss for elvepadlingskurs. Vi har med oss erfarne kajakkinstruktører fra "Voss Flow" som lærer oss tips og triks hvordan mestre elvestrykene på Voss. Dette er grunnkurs i elvepadling og følger kurstigen til Norsk Padleforbund (NPF). Vi garanterer deg en spennende, inneholdsrik og våt opplevelse! 

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

Oppmøte: Jernbanestasjonen ved billettautomatene ved Narvesen

Oppmøtetid: Lørdag kl. 08.15, og avreise kl.08:46 med lokaltog til Voss. Fremme på Voss kl.09.56. Det er også mulig å møte direkte på jernbanestasjonen på Voss. NB! Togbilletter kjøpes av den enkelte selv.  

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding til rune.mo-bjorkelund@dnt.no med løpenummer på aktivitetskortet ditt.

Lørdag:

Etter en koselig togtur møter vi instruktører fra "Voss flow" ved Flytebryggen nedenfor Minigolfen og Park hotell. Vi får utdelt utstyr og gjør oss klare for dagens padling. 

Det første vi skal trene på er å komme oss ut og inn av kajakkene, hvordan komme seg inn i bakevjer, div padletak, traverseing - generelt lære hva alt det betyr, og lære om sikkerhet og utstyr. Instruktørene har lang erfaring og sikkerheten er satt høyt.

Etter en bra kursdag drar vi til Voss Vandrehjem hvor vi lager middag sammen  og koser oss utover kvelden. Turlederen har ansvaret for å kjøpe inn til middagen, som er inkludert i prisen.

Søndag: Vi spiser en god frokost på vandrehjemmet før vi er klare for å komme seg ut på elevene igjen. Denne dagen kan vi kose oss med alt det vi lærte dagen i forveien, og får prøvd oss skikkelig i en av de flotte elvene på Voss. Aktuelle elver er Raundalselven, Strandaelva eller Vosso. 

Kurset innkluderer våttkort og registrering i NPF sin database. Her kan du lese mer om kurstigen.

Turleder: Tuva, tlf. 93008982

Hjemreise: Vi tar lokaltoget fra Voss til Bergen, kl. 18.41 og ankommer Bergen kl.20.00. Denne biletten trenger ikke man å kjøpe på forhånd. 

Mat: Ta med nistepakke/ lunsj lørdag, samt lunsj/ matpakke til søndag. Ta med ekstra energimat og drikke selv. 

Pris: 1800 kr for medlemmer. Ikke-medlem 2100 kr. Prisen dekker 2 dager med intruksjon, leie av kajakk og alt av utstyr, middag lørdag og en overnatting inkludert frokost på Voss Vandrehjem. Reise kommer i tillegg og må betales av hver enkelt deltager. 

Utstyrsliste: Alle tar med egen antibac. Se utstyrsliste for sommerfjellet. Husk alt personlig utstyr, og håndkle til vandrehjemmet. Det er sengetøy, toalett og dusj på vandrehjemmet.  Ullundertøy til å ha på under våtdrakt. Håndkle og tørt undertøy til etter padlingen. Ta med et par joggesko som kan brukes i kajakken og kan bli våte. Resten av kajakkutstyret låner vi av "Voss Flow".  

Generelle vilkår: Les dem her

Spørsmål? Ta kontakt med BHT på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

 

 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tuva Ausdal Hjartholm