Nybegynner klatrekurs i Vestveggen i Åsane arena (15-19 år)

Kurs

Fra dato
30. januar kl. 09:00
Til dato
31. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Ungdom, Klatring, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
502
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å begynne å klatre? Her vil du få en grunnleggende erfaring i klatring, og lære hvordan du bruker klatreutstyr som tau, taubrems og klatresele. Kurset gjør deg i stand til å klatre sikkert inne. 

Aktivitetskort: På dette kurset kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 33 58 10, eller send epost til bht@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Vi følger råd fra FHI og helsedirektoretet i forbindelse med gjennomføring av aktiviteter. Koronaberedskap og smittevern. 

Dato: 30.-31.januar

Oppmøtested: Vestveggen i Åsane Arena

Oppmøtetid: Lørdag 30.januar kl. 08:45

Passer for deg 15-19 år

Transport: Åsane Arena ligger innenfor Vestlandshallen like ved Åsane Senter. Det er begrensede parkeringsplasser ved siden av fotballbanen rett etter Horisont kjøpesenter. Vær ute i god tid for å finne  alternativ parkering om det er fullt der. Reiser du med buss er det ca 10 min å gå fra bussterminalen i Åsane. 

Turbeskrivelse: Kurset vil gi deg grunnleggende ferdigheter i innendørsklatring som er høyere enn de minimumskravene som stilles til ledkorttesten. Du vil lære viktige sikkerhetsrutiner, innbindingsknute, og hvordan du sikrer den som klatrer, samt hvordan du selv kan lede og "lese" en klatrerute. Med litt trening og erfaring kan du også klatre sikkert ute på borebolter. 

Øvelse og trening, samt sosialt samvær med likesinnede kan du få ved, etter dette kurset, å henge deg med på klatring med DNT ung Bergen. Vi håper å kunne starte opp ukentlig klatring igjen på nyåret. 

Kurset foregår lørdag kl.09-14 og søndag kl.10-15. Her finner du mer info om Innføringskurs i klatring. 

Utstyr: Utstyr er inkludert i kursavgiften. Ta med treningstøy, drikke og ei god matpakke. Det kan være lurt å ta med ekstra varme klær da det kan være kaldt i klatrehallen vinterstid. 

Instruktør: Instruktør fra Bergen klatreklubb

Generelle vilkår

Pris: Medlem kr.1000,  ikke-medlemmer Kr. 1400. Bli medlem her. Inkludert i prisen får du kurset, kursledelse og lån av alt nødvendig utstyr.

Fortsette å klatre? DNT ung Bergen har en klatregruppe som møtes hver onsdag. Vi klatrer helst ute, men når det vinterlig holder vi oss inne i en hall. Følg oss på facebook på DNT ung Bergen

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordland Turlag på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Konstantin Plotkin