Avlyst Topptursamling i Jotunheimen (Storhaugen Gård)

Fellestur

Fra dato
12. mai kl. 14:00
Til dato
17. mai kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Randotur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen, Reinheimen (se kart)
Turkode
830
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst grunna covid-19 restriksjoner.

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der 17.mai-helgen. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot fjell og tinder nær Galdbygde/Bøverdalen. Vi satser på vårskiføre i sørsider og kanskje tørr nysnø i nordsider! På disse 5 aktivitetsfylte dagene er god skikjøring målet, men kanskje vi tar oss en dag /ettermiddag med klatring på Tronoberget i Lom også.
Turen arrangeres som en samling/tur med turleder og turmål bestemmes kvelden før avhengig av vær og føreforhold. 

 

Korona

Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  

For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO- arena
Oppmøtetidspunkt: kl 14
Avreise: Private biler, meld fra om du kan kjøre ved påmelding. 

Denne turen har påmeldingfrist til 17. mars pga hytteleie. Turen er avhengig av at turen er tilnærmet fullbooket for at den skal gjennomføres. 

Turbeskrivelse:

Vi drar til Storhaugen gård fra Bergen, og målet er fine turer på topptur ski. 

Dagsbeskrivelser

onsdag: Avreise til Storhaugen gård via Tindevegen og Sognefjellet. Storhaugen gård ligger 2 km fra Galdesand, opp mot Juvasshytta. Ca. 5 timer å kjøre uten pause.

torsdag,fredag, lørdag, søndag og mandag: Tur bestemmes kvelden før etter vær og føreforhold. Man må regne med at man er ute hele dagen/ 8 timer og at du er i form til å gå 1500 høydemeter. Fjellene er stort sett slik at det ikke er lang anmarsj men mer at det er jevn stigning fra bilen, man kan alikevel fort komme opp i 10-15 km. Feller kommer gjerne på flere ganger i løpet av dagen. Det er åpent for at man tar egen tur etter evne. 
 

Hjemreise: mandag etter tur ca kl 14-15. Vi ankommer Bergen i 21-22 tiden avhengig av stopp på veien hjem. Vi spiser middag på veien hjem. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turleder fordeler ansvar for handling og tilberedelse av 5 middager m/dessert (alle må hjelpe til med middag en av dagene og dette avtales i forkant av turen)
Deltakerne tar ellers med all mat og drikke de trenger i løpet av turen. Det er en lokal butikk med begrenset utvalg i nærheten av hytten og det er butikker og bakeri i Lom ca 20-25 min kjøring unna, som er åpent til kl 22-23 på hverdager. Meld fra om allergier ved påmelding.

Bosted: Vi bor på Storhaugen gård og har booket hytten: Jotunheimhytta. Linken viser bilder av hytten. Det er flere bad og dusjer. Overnatting på flersengsrom. God plass i oppholdsrom. Sengetøy og håndkle må taes med.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Ta med sengetøy og håndkle.
Toppturski: Rando/telemark, feller og skarejern. Vindsekk og liggeunderlag, caps, klær for vinterfjellet, solkrem og solbriller.
Alle deltakere må ha sikkerhetsutstyr: sender/mottaker, spade og søkestang. Gi beskjed til turleder om du mangler dette. 
Ta også med klatreutstyr hvis du vil være med en dag/ettermiddag på Tronoberget, det er også mulig å få låne utstyr/klatre på topptau hvis du ikke har klatret før men vil være med:-)

Prisen inkluderer: Overnatting på Storhaugen gård i 5 netter, middag alle 5 dagene og eventuelt lån av skred/klatreutstyr. 
Transport: Bilutgifter og bompenger på tur/retur Bergen og på ulike småveier deles mellom dem som samkjører. Vi anbefaler 3,5 kr per km pluss bompenger.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Nordeca/ Norge-serien: 10064 Lom, 1:50.000, evt annet kart over Jotunheimen.

Gradering:
Fysisk vanskelighet: Krevende - 1000 høydemeter/dag, 10 kilometer/dag,  opp til 8 timer/dag
Teknisk vanskelighet: Krevende - erfaring med nedkjøringer på opp til 40 grader.
Vintergradering: Krevende - Vi vil hovedsaklig bevege oss i enkelt og utfordrende terreng.

Deltakerne får tilsendt mail med oppdatert informasjon uken før avreise og de turkoordinatorene ikke kjenner blir oppringt også. 

Turleder: Stig Anton Hordvik  stig.hordvik@gmail.com  tlf 95003112

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no  eller på tlf: 55335810

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Topptursamling i Jotunheimen (Storhaugen Gård)

Når toppturfjell i Jotunheimen tilfeldigvis ligger i bakgården på Storhaugen gård er det ikke feil å ta inn der 17.mai-helgen. Storhaugen gård ligger på en høyde med utsyn mot fjell ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik