På ski over Folgefonna til geit og fjord på Eikemo

Fellestur

Fra dato
13. mai 2021 kl. 18:00
Til dato
16. mai 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet (se kart)

Har du lyst til å oppleve Vestlandet på sitt mektigste? Vi går på ski over Folgefonna til den veiløse grenda Eikemo i Åkrafjorden. Her overnatter vi på Eikemo i ei skolestue fra 1600-tallet og griller kje og lam til middag.

Oppmøtested: Folgefonn Gjestetun i Jondal.
Oppmøtetid: Rundt kl  18:00 slik at vi kan spise middag og holde ferdaråd sammen.

Reise til Jondal: Det går buss og båt til Jondal. Du kan finne korrespondanse på skyss.no, eller rutebok.no. Det er et par km å gå fra Jondal sentrum til Folgefonn Gjestetun. 

Turbeskrivelse: Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Dersom været blir bra finns det knapt finere skitur enn over Folgefonna. Turen starter ved Folgefonna Sommerskisenter og avsluttes med overnatting på stølen Eikemo i ei veiløs grend i vakre Åkrafjorden. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Torsdag 13. mai: Vi treffes på Folgefonna Gjestetun der vi spiser middag og overnatter. 

Fredag 14. mai: Minibuss eller taxi kl 08.00 fra Folgefonn Gjestetun til Folgefonna Sommerskisenter. Derfra over søndre fonna ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu . Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski og vi må regne med å gå 9-10 timer. 

Lørdag 15. mai: Vi går rett sør fra Fonnabu, over høgste kulen og ut av breen ved høyde 1232 nord for Inste Botnane. Videre via Kvannbakkenuten og et flott nedrenn til Sæterdaltjørna og til stølen på Eikemo. Vel fremme på Eikemo griller vi på tunet og overnatter i den gamle skolestuen fra 1600-tallet. Dette er også en lang skitur på rundt 8 timer og med et par tunge stigninger underveis. 

Søndag 16. mai: Vi går en lett tur til jakthytten i Bjørndalen ved Eikemo, før vi får båtskyss ut den vakre Åkrafjorden til Åkra. Ferden går videre i innleid minibuss fra Åkra til Sunde og deretter med rutebåt fra Sunde til Bergen.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: På Folgefonn Gjestetun er middag og frokost med niste og termos inkludert i turprisen. På Fonnabu lager vi middag, frokost og lunsj med det som finnes på proviantlageret. På Eikemo får vi ingredienser til et deilig grillmåltid med kje og lam, frokost og lunsj er også inkludert. På den selvbetjente hytten Fonnabu finnes det ikke fersk brødmat. De som ønsker fersk brødmat må medbringe dette selv. 

Hjemreise: Innleid båt fra Eikemo ut Åkrafjorden til Åkra båtkai, videre med innleid taxi/minibuss til Sunde båtkai. Videre med rutebåt fra Sunde til Bergen. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Viktig med solbriller og solkrem! Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder.

Krav til deltaker: Dette er en krevende tur med lange etapper på ski. Deltakere bør ha erfaring med lengre skiturer med stor sekk, gode skiferdigheter og god form.

Pris: Kr,- for medlemmer, kr,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her . Prisen inkluderer turledelse, overnatting, middag, frokost og matpakke på Folgefonna Gjestetun, overnatting og måltider på Fonnabu, overnatting og måltider på Eikemo, minibuss fra Jondal til Folgefonna Sommarskisenter, samt båtskyss fra Eikemo til Sunde Kai. Reise med offentlig rutetilbud til Jondal fra Bergen (eller annet sted), og reise fra Sunde båtkai er ikke inkludert og dekkes av hver enkelt. 

Kart: Norge-serien "Folgefonna" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

(fellestur)

 

 
 

På ski over Folgefonna til geit og fjord på Eikemo

Har du lyst til å oppleve Vestlandet på sitt mektigste? Vi går på ski over Folgefonna til den veiløse grenda Eikemo i Åkrafjorden. Her overnatter vi på Eikemo i ei skolestue ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Fredrik G. Brun
  • Lars Robert Hole