Skitur: På fjellski over Folgefonna til geit og fjord på Eikemo

Fellestur

Fra dato
14. mai kl. 08:00
Til dato
16. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Fjellski, Fjellskitur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet (se kart)
Turkode
214

Har du lyst til å oppleve Vestlandet på sitt mektigste? Vi går på ski over Folgefonna til den veiløse grenda Eikemo i Åkrafjorden. Her overnatter vi på Eikemo i ei skolestue fra 1600-tallet og griller kje og lam til middag.

Oppmøtested: Bergen bussterminal. Perrong P
Oppmøtetid: kl 07.45 Avreise kl. 08:00

Reise til Jondal: Leiebuss fra Bergen til Folgefonn Sommerskisenter.

Turbeskrivelse: Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Dersom været blir bra finns det knapt finere skitur enn over Folgefonna. Turen starter ved Folgefonna Sommerskisenter og avsluttes med overnatting på stølen Eikemo i ei veiløs grend i vakre Åkrafjorden. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Fredag 14. mai: Minibuss fra Bergen til Folgefonna Sommerskisenter. Derfra over nordre ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu . Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski og vi må regne med å gå 9-10 timer.

Lørdag 15. mai: Vi går rett sør fra Fonnabu, over høgste kulen og ut av breen ved høyde 1232 nord for Inste Botnane. Videre via Kvannbakkenuten og et flott nedrenn til Sæterdaltjørna og til stølen på Eikemo. Vel fremme på Eikemo griller vi på tunet og overnatter i den gamle skolestuen fra 1600-tallet. Dette er også en lang skitur på rundt 8 timer og med et par tunge stigninger underveis. 

Søndag 16. mai: Vi går en lett tur til jakthytten i Bjørndalen ved Eikemo, før vi får båtskyss ut den vakre Åkrafjorden til Viskjer. Derifra tar vi Haukeliekspressen hjemover til Bergen. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Du må ta med rikelig med niste til hele dagen fredag, vi kommer frem til en sen kveldsmiddag på Fonnabu ca kl 20. På Fonnabu lager vi middag, frokost og lunsj med det som finnes på proviantlageret. På Eikemo får vi ingredienser til et deilig grillmåltid med kje og lam, frokost og lunsj er også inkludert. På den selvbetjente hytten Fonnabu finnes det ikke fersk brødmat. De som ønsker fersk brødmat må medbringe dette selv. 

Hjemreise: Innleid båt fra Eikemo ut Åkrafjorden til Viskjer. Fra Viskjer videre med Haukeliekpressen til Bergen.  

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Viktig med solbriller og solkrem! Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder.

Krav til deltaker: Dette er en krevende tur med lange etapper på ski. Deltakere bør ha erfaring med lengre skiturer med stor sekk, gode skiferdigheter og god form.

Pris: Kr 3800,- for medlemmer, kr 4545,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her . Prisen inkluderer turledelse, overnatting og måltider på Fonnabu, overnatting og måltider på Eikemo, leiebuss fra  Bergen til Folgefonna Sommarskisenter, samt båtskyss fra Eikemo til Viskjer. Returreise med Haukeliekspressen til Bergen er ikke inkludert og dekkes av hver enkelt. 

Kart: Norge-serien "Folgefonna" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

 
 

Skitur: På fjellski over Folgefonna til geit og fjord på Eikemo

Har du lyst til å oppleve Vestlandet på sitt mektigste? Vi går på ski over Folgefonna til den veiløse grenda Eikemo i Åkrafjorden. Her overnatter vi på Eikemo i ei skolestue ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Robert Hole
  • Fredrik G. Brun