Basecamp Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
5. juli kl. 08:00
Til dato
11. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bre, Klatring, Dntfjellsportbergen, Jotunheimen, Basecamp, Tinderangling, Alpinklatring, Fjellsportinteresserte, Blikjentmedfjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
802

Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjertet av Jotunheimen! Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre ferske og erfarne fjellsportere i sommer. Bli med på Basecamp Jotunheimen 5.-11.juli!

Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med, og vi er sikre på at det kommer til å bli flere turer. De som ønsker å klatre eller gå på tur på egenhånd, er selvsagt også hjertelig velkomne på denne samlingen!

Vi følger FHIs retningslinjer og DNTs smittevernplan for gjennomføring av turer. Mer info under generelle vilkår. 

Gradering: Varierer fra middels til svært krevende, avhengig av turen. Fysisk vanskelighet: ca. 500-2000 høydemeter/ ca. 10-20 kilometer/ ca. 5-12 timer per dag.
Teknisk vanskelighet: nivå 2-6. For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Utgangspunktet for BC Jotunheimen er Krossbu Turisthytte i Bøverdalen. Over tyve 2000-meterstopper ligger i området og Smørstabbreen, Jotunheimens største isbre ligger i gangavstand fra Krossbu. Reisetiden fra Bergen er ca 5,5 timer.

Ved Krossbu Turisthytte setter vi opp telt og lavvoer i høyfjellscampen. Dersom man ønsker å bo inne kan man selv ta kontakt med Krossbu Turisthytte for å booke og betale for overnatting, se https://krossbu.no/

Alle arrangerte turer blir med DNT-godkjent turleder eller NF-sertifisert fører.

Påmelding til de arrangerte føringsturene foregår på nett. Alle som vil være med på føringstur i fjellet eller på bre MÅ melde seg på selve samlingen først. Føringsturene slippes i begynnelsen av juni, link kommer da. Prisen for føringsturer står i beskrivelsen for hver av turene. 

(OBS! Føringsturene publiseres 01.juni. Deltakere som er påmeldt campen vil få beskjed i god tid i forkant av både publisering av føringsturene og åpning for påmelding til disse få dager etter).

Turer som ikke forutsetter taubruk, er ikke føringsturer og vil bli arrangert med turleder. Disse turene er åpne for alle, gratis og vil bli annonsert under samlingen. 

Selve campen inkluderer:

  • Overnatting 6 netter i eget telt ved Krossbu
  • Tilbud om turer med turleder 

Vi håper godt fellesskap kan friste til å delta for de som vil klatre eller gjøre andre ting på egenhånd. Målet for samlingen er å samle så mange fjellsportinteresserte på ett sted som mulig.

Program for føringsturer (arrangeres tirsdag til lørdag): Program for føringsturer slippes 1. Juni for gjennomlesning og åpnes for påmelding torsdag 3. juni kl.24:00, natt til 4. Juni. Torsdagen planlegges i utgangspunktet uten aktivitet for å ta høyde for endringer som følge av eventuelle værforhold. Pr. dags dato ser det ut som tilbudet kan bli noe redusert sammenlignet med tidligere år.

Dagsturer som ikke krever føring (arrangeres tirsdag til lørdag): Det vil bli arrangert en eller flere turer med DNT godkjente turledere de fleste dager til forskjellige spennende topper i området. Dette er turer som ikke krever tau men kan inneholde luftige partier og noe klyving. Mer informasjon om disse turene kommer senere. Det er gratis å delta på dagsturer som ikke krever NF-godkjent føring.

Turer på egen hånd: Deltakere kan gjerne gå sammen for egenorganisert klatring på Tronoberget. Det forutsetter at deltakere har bratt kort og erfaring. Eller andre spennende aktiviteter i nærområdet. Kanskje en svipptur innom bakeriet på Lom?

Oppmøtested: Krossbu 5. Juli 19:00 og felles kveldsmøte kl. 20:00, hvor vi går gjennom morgendagens program

Transport: Mer informasjon kommer senere og vil bli tilpasset gjeldende smittevernregler.

Vilkår: Se generelle vilkår. Turen er primært for voksne, nedre aldersgrense 16 år.

Mat: Alle medbringer mat for frokost, lunsj og middag. Dersom været er godt legger vi opp til felles grilling i campen. Drikke og øvrig mat ordnes av den enkelte deltaker. Det er mulig å betale for frokost, niste eller 3-retters middag inne på Krossbu turiststasjon en eller flere dager for dem som ønsker det. Ta direkte kontakt med Krossbu for å bestille.

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Telt/lavvo, sovepose, liggeunderlag, matlagingsutstyr. Klær for skiftende vær. Hodelykt. Se ellers for de enkelte turene og turlaget sin pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet.. NB! Det kan være vinterlige forhold i høyden på sommerstid, så sjekk værmeldingen og vurder vinterbekledning og utstyr samt behov for vinterdekk. På BC Jotunheimen i 2020 snødde det og Sognefjellet var stengt nattestid i løpet av campen. 

Pris: Inkluderer tur med turleder på tirsdag til lørdag, overnatting i teltleir i høyfjellscampen ved Krossbu Turisthytte. Føringsturer og reise kommer i tillegg.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 33 58 10 eller bht@dnt.no 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Basecamp Jotunheimen

Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjertet av Jotunheimen! Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre ferske og erfarne fjellsportere i sommer. Bli ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no