Avlyst Fjellskitur i Vossefjellene til topps på Kvitanosi og Lønahorgi

Fellestur

Fra dato
10. april kl. 08:20
Til dato
11. april kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Fjellski, Vårskitur, Stølsheimen, Kvitanosi, Bergsdalen Og Vossefjellene
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
211
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittevernrestriskjoner.

Bli med på vårskitur fra Eksingedalen til Voss gjennom spennende høyfjellsterreng, til topps på fjell med vidt utsyn og lange nedrenn, samt overnatting på den koselige selvbetjeningshytten Volahytten. Med koronarestriksjoner er det få sengeplasser på Volahytta, og derfor er det bare 9 deltakerplasser på denne turen.

Rute: Gullbrå-Kvitanosi-Volahytten-Lønahorgi-Bavallen.

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl 08.20.

Reise: Tog fra Bergen kl 08.39 med ankomst Evanger kl. 09.36 (med forbehold om ruteendringer). Hver enkelt må selv kjøpe togbillett. Fra Evanger reiser vi videre med innleid minibuss til Gullbrå i Eksingedalen.

Lørdag: Vel framme på Gullbrå spenner vi på oss skiene og går i jevn stigning opp på Kvitanosi (1432 moh) som byr på flott utsikt i godt vær. Fra toppen renner vi ned mot Høgevarde, og går videre ned og bort mot Volahytta. Vel framme på hytten fyrer vi i ovnen og lager en god middag.

Totalt ca. 15 km, 800 høydemeter stigning og 500 høydemeter nedover.

Søndag: Vi spiser en god frokost på hytten og forsyner oss fra hyttens proviantlager. Dagens første mål er toppen på Lønahorgi (1410 moh). Fra toppen får vi et fint nedrenn på totalt ca 1100 høydemeter. Første del av nedrennet er ned til alpinanlegget. Fra Slettafjellet følger vi "koffertløypen" (grønn løype) ned til Bavallen.

Totalt ca 18 km, ca 500 høydemeter stigning og ca 1100 høydemeter nedover.

Hjemreise: Transport med minibuss fra Bavallen til Vossevangen. Tog fra Voss kl 15.38. Ankomst Bergen kl 16.56 (med forbehold om ruteendringer). Hver enkelt må selv kjøpe togbillett.

Mat: Ta med matpakke og drikke til første dag. Ta også med sjokolade/snacks som du har lett tilgjengelig. Turledere organiserer middag. Vi forsyner oss av pålegg fra proviantlageret til frokost og lunsj den andre dagen. Ta med egen brødmat til frokost og lunsj på søndag.

Utstyr: Alle deltakere skal ha vindsekk, spade og liggeunderlag. Gi beskjed ved påmelding om du mangler noe av dette. Det kan lånes av turlaget. 

Du må ha fjellski med stålkanter og tilhørende lange skifeller, skistaver med bred trinse og gode skistøvler som må være gått inn på tidligere turer. Husk solkrem og solbriller.  Se utstyrsliste for vinteren.

Krav til deltager: Du må være i normalt god form og kunne beherske nedkjøringer og oppoverbakker på varierende føre.

Pris: Kr 1850,- medlem. Kr 2595 for ikke-medlem. Les mer om DNT-medlemskap og Meld deg inn her. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, kost og losji. innleid buss fra Evanger til Gullbrå og innleid buss fra Bavallen til Voss stasjon. Reise med toget er ikke inkludert. 

Kart: Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Fjellskitur i Vossefjellene til topps på Kvitanosi og Lønahorgi

Bli med på vårskitur fra Eksingedalen til Voss gjennom spennende høyfjellsterreng, til topps på fjell med vidt utsyn og lange nedrenn, samt overnatting på den koselige selvbetjeningshytten Volahytten. Med koronarestriksjoner er det få ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Johnny Ytreland
  • Knut Inge Engelbreth