Avlyst Fullmånetur til Vending

Fellestur

Fra dato
29. januar kl. 16:00
Til dato
31. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Vending, Fullmåne, Bergsdalen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
201
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittevernhensyn.

Januar og februar er mørketid, men også tiden for å oppleve det spesielle vinterlyset på denne årstiden og for å sette de første skisporene våre i den uberørte snøen. Vi har lagt denne turen så nær fulmåne som mulig, og i klarvær vil turen til Vending i måneskinn bli en helt spesiell opplevelse. Her venter både hyttekos og flotte dagsturer før vi returnerer til Bergsdalen.

Oppmøtested: Lungegårdskaien stor parkeringsplass ved ADO-Arena (Se rød markør i kartet)

Oppmøtetid: Kl 16.00. Avreise med privatbiler. Turledere organiserer dette. Vær vennlig å skrive i kommentarfeltet dersom du disponerer bil. Oppgjør ordnes etter avtale mellom passasjerer og sjåffør. Ta med kr 200 i kontanter til betaling.

Turbeskrivelse:

Fredag: Etter kjøring til Hamlagrøosen går vi med hodelykt og/ eller måneskinn innover langs Hamlagrøvannet, videre opp gjennom småskogen og langs kanten av Geitafjellet, inntil utsikten åpner seg mot Fuglafjellet. Vending ligger ved foten av dette. Kvelden rundes av med middag fra hyttens a la carte utvalg. Lengde ca. 6 km, stigning ca. 300 m.

Lørdag: Lørdag legges det opp til dagstur avhengig av vær- og føreforhold. Under gode forhold vil en tur til toppen av Fuglafjell (1334 moh) være en mulighet. Lengde ca. 12 km, stigning ca. 500 m. Alternativt vil det bli en kortere dagstur i området f.eks. til Nuten (996 moh). Kanskje en ny kveldstur i måneskinn?

Søndag: Søndag legges kursen tilbake til Hamlagrøosen. Vi planlegger å returnere via Kjerringadalen - Tjørnadalen, en fin alternativ rute som går over en serie mindre vann og forbi stølen Kjerringadalen. Lengde ca. 10 km, div mindre opp- og nedstigninger.

Hjemreise:  Ca kl 16 fra Hamlagrøosen i privatbiler. Ankomst Bergen ca kl 18. 

Vilkår: Les generelle vilkår 

Mat: Alt er dekket av turopplegget, men deltagere må selv ta med niste til fredag. Om en ønsker brødmat på hytten til f.eks frokost og lunsj må en ta med det.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Alle deltakere må ha fjellski med stålkanter, skifeller samt erfaring fra skiturer i kupert terreng. Husk hodelykt!

Pris: Kr 1100,- for medlemmer, kr 1800,- for ikke-medlem. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, overnatting, 2 middager, frokoster og lunsj lørdag. Fersk brød medbringes av den enkelte. Det finnes knekkebrød i hyttens selvbetjeningslager. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise med privatbiler kommer i tillegg, kr. 200,- pr. passasjer betales til sjåføren.  

Kart: Turkart: Kvamskogen og Bergsdalen 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Fullmånetur til Vending

Januar og februar er mørketid, men også tiden for å oppleve det spesielle vinterlyset på denne årstiden og for å sette de første skisporene våre i den uberørte snøen. Vi ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jon Haukedal