Avlyst Vårskitur på Fresvikbreen med stampbad og god mat

Fellestur

Fra dato
9. april kl. 17:00
Til dato
11. april kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjord, Sognefjorden, Vestlandet, Hyttetur, Fjellski, Nærøyfjorden, Aktivitet Skitur, Vårskitur, Fresvik, Fresvikbreen, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
210
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. smittevernrestriksjoner.

Denne helgen byr på varierte og flotte skiturer over de høyeste punktene i Vik kommune,- Rambera og Fresvikbreen. På en klar dag i april viser Hurrungane seg i all sin prakt i det fjerne når vi begynner nedkjøringen fra Langafjellet mot Skar.

Etter endt tur lørdag blir det stamp og bading ved sjøen før vi setter oss til bords og får en bedre middag.

Turen til Skomakarnosi dagen etter gir panoramautsikt over Nærøy- og Aurlandsfjorden, og vi tar gjerne en rundtur gjennom den gamle furuskogen i Legdene på veien ut mot stupet.

Oppmøtested: ADO Arena kl 17. Vi samkjører i private biler til Fresvik.

Fredag: Ankomst Fresvik og innkvartering i hytter hos Hege og Dee.

Lørdag: Tidlig frokost og avreise til Vik. Turen starter fra høgdegarden Grønsberg i Vik. Videre opp over Rambera, Nummestolane, Fresvikbreen og Langafjellet ned til Skar i Fresvik.  Dette er en lang dag på ski ca 25km  og ca 2000  høydemeter. Vi beregner å bruke 10-12 timer på turen. Vedfyrte badestamper står klar på kaien når vi kommer ned,  deretter en bedre middag.

Søndag: Tur til Skomakarnosi fra Skar i Fresvik, turlengde settes litt etter været. Vi er på tur ca 5 timer, og nyter den flotte utsikten over Nærøyfjorden.

Returreise: Avreise Fresvik ca kl 17 med retur til Bergen.

Mat: Middag fredag og lørdag, frokost lørdag og søndag, samt smøring av matpakke lørdag og søndag er inkludert i prisen.  

Vanskelighetsgrad: Krevende.

Krav til deltakere: Turen er beregnet som krevende. Det betyr at deltaker må ha erfaring fra to siste år med lange dagsskiturer i kupert og bratt høyfjellsterreng med dagstursekk. Deltakere må være i normalt god form og kunne beherske nedkjøringer og oppoverbakker på varierende føre. I forkant av turen vil alle deltakere bli kontaktet av turlederne for spørsmål og informasjon.

Hvis vær og føre ikke tillater at vi kan ta turen opp på Fresvikbreen, vil det planlegges andre turer i området. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Sikkerhetsutstyr som vindsekker, søkestenger, sender/mottager koordineres av turleder. Alle har med i sekken spade, sender/mottager og søkestang.

Alle må ha plass i sekken til et liggeunderlag eller en vindsekk.

Turen forutsetter at du har fjellski med stålkanter med tilhørende skifeller. Vi antar  at skiene må bæres et stykke på sekken før vi kommer på sne. Vi anbefaler derfor at du sjekker før avreise du kan feste skiene på sekken slik på en slik måte at du klarer å bære skiene.

Vilkår: Se generelle vilkår

Pris: Medlemspris kr 4800, -. Ikke-medlemspris kr 5545,-. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, 2 overnattinger, mat og stampbad i Fresvik. Vi satser på samkjøring i privatbiler. Hver enkelt passasjer må beregne kr 400,- som vippses/betales til sjåføren for transport tur/retur Bergen. 

Kart: Norge-serien "Modalen" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

 


Vårskitur på Fresvikbreen med stampbad og god mat

Denne helgen byr på varierte og flotte skiturer over de høyeste punktene i Vik kommune,- Rambera og Fresvikbreen. På en klar dag i april viser Hurrungane seg i all sin ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Fredrik G. Brun
  • Lars Robert Hole