Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen

Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Ljosanbotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. Her blir det overnatting, badestamp og middag laget av lokale råvarer. Bad, mat og overnatting på Stigen er bare mulig for grupper etter spesiell avtale, så dette en en tur som er vanskelig å gjennomføre privat. Benytt muligheten!

Oppmøtested: Bergen Jernebansetasjon
Oppmøtetidspunkt: kl. 08.20
Avreise: Med tog 08:39 til Ljosanbotn

Turbeskrivelse:
Vi besøker Stigen fjellgård som ligger høyt over Aurlandsfjorden og er nokså utilgjengelig. Turens høydepunkt er gårdsmat og bad i stampen etter en hard tur over Stiganosi. Lørdagens tur går langs toppene mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden uten sti, gjennom steinur, snøfelt, multemyrer og blåbærlier. Vi passerer reinsdyrgraver og interessant geologi underveis.

Fredag: Ljosanbotn–Grindaflethytta. Ca. 6 timer lett gange på t-merket sti. Oppover 900 høydemeter slakt lende, så andre halvdelen ned 300m, nedover dalen til Gridafletene.

Lørdag: Tidlig start. Vi går langs vardene mot Undredal i omtrent fire timer for så å gå utenom stien mot Stiganosi, helt opp til 1761m. Med litt hell har vi utsikt til Hardangerjøkulen, Jostedalsbreen og Jotunheimen derfra. Så ned mot spissen mellom Aurlands-og Nærøyfjorden. Det må regnes med en lengre stopp der det er multer og blåbær. Til slutt ned en bratt sti i skogen. Turen tar minst 10 ½ timer. Når vi kommer til Stigen er det bad i varm stamp og en herlig middag med selvdyrket mat.

Søndag: En god og lang frokost med hjemmebakt brød. De som vil, tar en morgentur på Beitelen (2 timer). Så går vi ned mot kaien og blir hentet av småbåt som kjører oss til Undredal, derifra båt til Flåm, eller Gudvangen.  

Mat: Brødmat, pålegg og drikke til fredagen ordner den enkelte med selv. Middag og frokost fra proviantlager på Grindafletene (ta med brød om det er ønskelig). Lørdag blir det deilig middag med lokalproduserte ingredienser på Stigen. Søndag blir det lang, deilig frokost og nistepakke på Stigen. 

Krav til deltager. Du må være i normalt god form og godt vant og kledd for å gå dagsettapper på 20km i høyfjell utenfor sti med sekk.

Hjemreise: Båt fra Stigen til Undredal. Fra Undredal velger deltakerne selv om de ønsker å ta båt til Gudvangen gjennom Nærøyfjorden, deretter buss, eller båt til Flåm og deretter buss, eller tog.  

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 3595,- for medlemmer, kr 4295,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer overnatting, godkjent DNT-Turleder, sikkerhetsutstyr, alle måltider inkl.middag og frokost på Stigen og mat på Grindaflethytten, innleid båtskyss fra Stigen til Undredal og stampbad på Stigen. Reise med rutebuss, samt båtreise Undredal -Gudvangen, eller Undredal-Flåm kommer i tillegg og betales av hver enkelt deltaker.  

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer 

(fellestur)

Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen

Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Ljosanbotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. Her ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Robert Hole
  • Fredrik G. Brun