Fjellsport sommerturlederkurs i Jotunheimen 11-17.juli 2021

Kurs

Fra dato
11. juli kl. 16:00
Til dato
17. juli kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
860

Dette blir modul 2 og 3 i DNT's turlederstige, et kombinert grunnleggende og sommerturlederkurs med fokus på turledelse i bratt terreng. Kurset tar for seg kunnskaper og ferdigheter som er nødvendig for å lede turer på en sikker måte sommerstid.

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

VIKTIGE DATOER: Søknadsfrist 1.mai 

Du må fylle ut et søknadsskjema. Fyll ut skjema som du kan laste ned HER og send til silje.valla@dnt.no. Du vil få tilbakemelding om opptaket innen 12. mai.

Dette er kurset for deg som har et ønske om å lede turer for DNT og som gjerne liker litt krevende turer i bratt terreng. Personer med litt fjellsporterfaring og som ønsker å lede turer for Bergen og Hordaland Turlag/ DNT Fjellsport Bergen prioriteres, men vi oppfordrer deltakere til å delta fra andre foreninger også. I forkant av kurset settes det opp et obligatorisk DNT Ambasadørkurs (1 kveld, for de som ikke har tatt dette) Grunnleggende turlederkurs er inkludert i sommerturlederkurset, og gjennomføres de første dagene. Deretter følger sommerturlederkurset.

Program

Kurset vil gå i uke 28 med avreise fra Bergen søndag 11.juli kl 08.00 med retur til Bergen søndag 17. juli på kvelden. Vi vil starte på Krossbu, bevege oss mot Skogadalsbøen for så å vende tilbake til Krossbu. Overnattingene blir i telt ved Krossbu, 1 natt på Skogadalsbøen og minst en natt i nødbivak ute på tur. Det vil ikke bli benyttet de vanlige stiene mellom hyttene og det legges også opp til noen 2000 meters topper underveis, så dagsetappene vil kunne overstige 30 km og 1000 HM

PRIS: Kurset koster 4000 kr. Dette inkluderer turlederhåndboken, instruktør,Telt avgift på Krossbu, overnatting og mat på Skogadalsbøen og felles middag som deltagerne tilbereder ute på tur alle dagene. Du vil også få refundert disse når du har ledet 4 turer for BHT/DNT Fjellsport Bergen. I tillegg kommer kart og spleiseutgifter på transport til/fra Krossbu. 

Kursbeskrivelse

Under kurset går vi bla. gjennom disse emnene: turlederrollen, overnatting ute, orientering (herunder nattorientering og orientering i vanskelig terreng), turplanlegging, fjellkunnskap og veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, planlegging, gjennomføring og ledelse av turer sommerstid, turledelse i bratt terreng, bekledning og utstyr, mat på tur, selvinnsikt og evne til refleksjon.

Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT-systemet, men personer som ønsker å bli aktive turledere i Bergen og Hordaland Turlag og DNT Fjellsport Bergen prioriteres. Kurset vil være både fysisk og psykisk krevende. Dette kurset inneholder de tre første modulene av turlederstigen Modul nr 1: Ambassadørkurs, modul nr 2: grunnleggende turlederkurs og modul nr 3. sommerturlederkurs. Du må delta på alle kursmodulene for å bli godkjent som sommerturleder.

Opptakskrav:

· Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
· Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
 ·Erfaring fra turer på egenhånd i høyfjellet
· Erfaring fra overnatting ute (telt, bivuakk, under åpen himmel)
· Medlemsskap i DNT  
-gjennomført 16 timers førstehjelpskurs de siste 3 årene Førstehjelpskurs 8.-9.mai Førstehjelpskurs 5.-6.juni

Etter gjennomført kurs vil du bli vurdert med bestått eller ikke bestått kurs. For å få bestått må også et 16 timers førstehjelpskurs tas. Vi har regelmessige førstehjelpskurs. Her kan du melde deg på førstehjelpskurs 8.-9 mai eller 5.-6.juni

Generelle vilkår ved påmelding

Spørsmål? Ta kontakt med bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Fjellsport sommerturlederkurs i Jotunheimen 11-17.juli 2021

Dette blir modul 2 og 3 i DNT's turlederstige, et kombinert grunnleggende og sommerturlederkurs med fokus på turledelse i bratt terreng. Kurset tar for seg kunnskaper og ferdigheter som er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik