Avlyst AVLYST - Vårskitur til Vardadalsbu - Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
10. april kl. 09:00
Til dato
11. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turisthytte, Vintertur, Stølsheimen
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Smittevernbestemmelsene

Nordhordland Turlag sin klassikar av skitur til Vardadalsbu Turisthytte går av stabelen 10. - 11. april 2021. Me veit det er mange som drøymer om denne skituren, så sikre deg plass med å melde deg på tidleg. Velkomen til å vera med på vårens ski-eventyr frå Stordalen til Vardadalsbu i vestre Stølsheimen!

Oppmøte: Stordalen Fjellstove

Tid: Laurdag 10. april 2020 kl. 09.00

Skildring av turen:

"Vardadalsbu er en av Stølsheimens perler og turen inn dit vinterstid er fantastisk for erfarne fjellfolk, helst i godt vær. Som sommerruta opp lia like nord for fjellstua og over Bukkedalsvatnet til Bukkedalsstølen. Videre opp dalen i øst til det nederste av Svadfjellvatni. Over dette og fra nordøstvika opp på ryggen like øst for vannet og sørover ryggen litt vest for toppen. I 850 m høyde dreier ruta skarpt østover mot de små vannene sør for Svadfjellet og runder store Fjellvatnet på nordsida. Rett nord for vannet tar ruta østover opp mot Årsdalsryggen før den dreier sørover ved vestenden av vann 921. Så går den sørover ned den lille dalen øst for punkt 969 og over austre Fjellvatnet. Ruta videre går rett mot sør og mellom vann 929 og 920. Her dreier den østover og passere like sør for vann 957 til oset av vann 900. Videre skrått ned mot smaleste punktet nord i Langavatnet (821) og over vannet her. Så sørøstover opp på fjellryggen nord for insta Viki og til bredden av Smalavatnet (856). Her dreier ruta nordøstover opp Vardadalen og fram til hytta."

Utstyr: Sjå turlaget si pakkeliste for vinterfjellet 

Du må ta med næringsrik mat, varm drikke og noko godt attåt gjer seg alltid på skitur. Vardadalsbu har proviant, og om laurdagskvelden lagar me oss felles middag! Det blir eit innandørs høgdepunkt på turen!

Pris: kr 600 - for medlemar og 1100,- for ikkje-medlemar. Turavgifta dekkjer turleiing, overnatting, middag og pålegg frå proviantlageret på Vardadalsbu. Me oppfordrar alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få fleire ut på tur. Bli medlem i DNT! Transport vert ordna med samkøyring der passasjerane delar på utgiftene. 

Generelle vilkår for å delta på tur – må lesast av alle deltakarane: Les generelle vilkår  og Bergen og Hordaland Turlag sine generelle vilkår for å delta på tur.

AVLYST - Vårskitur til Vardadalsbu - Stølsheimen

Nordhordland Turlag sin klassikar av skitur til Vardadalsbu Turisthytte går av stabelen 10. - 11. april 2021. Me veit det er mange som drøymer om denne skituren, så sikre deg plass med ...

Kontaktinformasjon: