Høybøen, Vindenes med Onsdagsgruppa

Fellestur

Dato
28. april kl. 10:30 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)

På grunn av Covid-19 må vi som ansvarleg arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant for kvar tur. Det vert navneopprop ved oppmøte. Hugs 1 m avstand, personleg antibac og eventuelt munnbind.

 

Oppmøte: Nedre parkering ved Fjell kyrkje kl. 10.30.  

På Fjell samlar vi oss i eit mindre tal bilar, for på Vindenes er det lite parkeringsplass. Bruk gjerne munnbind i bil når de kjem tett på kvarandre ved samkjøring.

Høybøen byr på gravrøyser og restar etter ein middelaldergard. I dette området har det vore folk frå eldre steinalder til mellomalderen.

På Vindenes ved bedehuset ser vi skilt for Nordsjøløypa. Om vi går etter det skiltet er vi på rett veg. Det vert fyrst å gå på asfalt før vi går over på skogsveg og natursti. Noko av dette er i furuskog.

Ved Kåsa tek vi til venstre og går ned til sjøen, vidare opp til tuftene etter to hus. Mellom hustuftene skal det gå ein hellelagd gangveg til ei oppkomme. Årsaka til at folk busette seg her, kan vera at området ligg i ly for fjellveggen bak. 

Turen ligg som ein "filmsnutt" på nettet, om du trykkjer her:  så ser du filmen og litt korleis terrenget er til Høybøen. Dessverre er det ikkje noko på filmen som viser hustuftene, men der vi står heilt til slutt i filmen er ved ei av gravrøysene.

Hugs mat og drikke. Her er ofte vått i terrenget. Sko med gode sålar og som tåler vatn er ein fordel. 

Turtid vert ca. 3 timar med kjøring tur/retur og matpause.

Velkommen på tur!

 

Generelle vilkår er som for Bergen og Hordaland Turlag. Les her:

Vi er eit lokallag under Bergen og Hordaland Turlag/Den Norske Turistforening. Vårt mål er å få flest mulig folk ut på tur. Du kan bli medlem her:

Høybøen, Vindenes med Onsdagsgruppa

På grunn av Covid-19 må vi som ansvarleg arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant for kvar tur. Det vert navneopprop ved oppmøte. Hugs 1 m avstand, personleg antibac og eventuelt munnbind. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne-Liv Foldnes Bjørsvik
  • Terje Audun Salmo